Afbeelding
Eigen foto

‘Schipper mag ik ook eens varen’ houdt Open Dagen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE/HASSELT – de stichting ‘Schipper mag ik ook eens eens varen’ houdt op vrijdag 27 mei tussen 13.00 en 17.00 uur en zaterdag 28 mei tussen 10.00 en 17.00 uur Open Dagen. Bezoekers kunnen dan vrijblijvend een kijkje nemen op het vrachtschip dat wordt omgebouwd tot vakantieschip voor gehandicapten.

Het schip ligt bij de Scheepswerf Bodewes aan de Van Nahuysweg 8 in Hasselt, direct toegankelijk vanaf de provinciale weg. Een enthousiaste ploeg vrijwilligers is er aan het timmeren, lassen en schilderen en er worden technische installaties aangelegd en de scheepsmotoren worden in orde gebracht. Er moet nog heel wat gebeuren voor het schip klaar is om in de zomer van 2017 mensen met een handicap de gelegenheid te bieden van een geweldige vakantie op de Nederlandse wateren te genieten. Om dat te realiseren zijn er nog veel helpende handen nodig.

Vandaar een uitnodiging aan iedereen die de stichting ‘Schipper mag ik ook eens varen’ een warm hart toedraagt en belangstelling heeft voor de vorderingen, om een bezoek te komen brengen aan het schip. Het is volgens de vrijwilligers de moeite waard te zien wat inmiddels is bereikt, vooral in samenwerking met en door bijdrages van vele sympathiserende bedrijven en organisaties in de regio en zelfs uit heel Nederland. De stichting hoopt en verwacht dat bij een bezichtiging een aantal handige bezoekers ook zo enthousiast worden dat zij als vrijwilligers zich zullen gaan inzetten om dit mooie doel te bereiken.

Voor wie handig is, of van alles wat kan, zoals bijvoorbeeld timmeren, lassen, metaal bewerken, schilderen of installaties aanleggen, heeft de stichting ‘ Schipper mag ik ook eens varen’ een dankbare werkplek. Een dagdeel, een dag of meer per week meehelpen, alles is welkom. Wie hierover meer informatie wenst, kan bellen met Jos van Leusen: 06-289-06-557 of Zas Bousema: 06-517 65 197. Meer informatie is ook te vinden op de website www.schippermagikookeensvaren.nl.