Afbeelding

Toekomstige bewoners Knarrenhof in de Aa-landen hopen op start bouw januari

· leestijd 2 minuten Algemeen

(door Erik-Jan Berends)

AA-LANDEN – De ontwikkeling van de Knarrenhof op de Aa-badlocatie in de Aa-landen loopt volgens planontwikkelaar Peter Prak heel goed. “Van de 48 te bouwen woningen zijn er nog slechts vijf beschikbaar.” Alleen een paar buurtbewoners lijken nog niet zo enthousiast over de plannen.

“De gemeenteraad heeft het voorlopige bestemmingsplan, waarin de bestemming ‘zwemmen’ is gewijzigd in wonen, goedgekeurd. Ik ben nu benieuwd hoe de buurt verder reageert”, aldus Prak. “We hechten veel belang aan een goede verstandhouding met de buurt. Aspirant-bewoners zijn ook al bij mensen langs geweest en het merendeel reageert positief. Een aantal, dat zegt namens de buurt te praten, is helaas negatief.” De geplande 48 woningen staan in drie hofjes op het terrein gepland. De opzet van de Knarrenhof is dat er senioren wonen die als goed ‘noaber’ naar elkaar omzien. De initiatiefnemers hebben al diverse keren met buurtbewoners om tafel gezeten en hebben de plannen naar aanleiding daarvan aangepast. Prak: “De hoogte van de woningen is verlaagd, het parkeren is anders geregeld en we hebben een aantal woningen laten vervallen, waardoor het project financieel wel krapper wordt. De rek is er wat ons betreft nu wel uit. Zeker omdat we dit project realiseren voor mensen met een gewone en smallere beurs.” De planontwikkelaar is al bij mensen thuis geweest. Binnenkort is de zesde bijeenkomst, waarbij ook projectwethouder Ed Anker aanwezig zal zijn. “Wij ontwikkelen ons project in nauw overleg met de gemeente en die vindt het een goed plan. Ik proef dat buurtbewoners ook eens een keer met een wethouder willen praten en dat is natuurlijk prima. Wij blijven in ieder geval praten”, benadrukt Prak.

Het college van burgemeester en wethouders staat bij monde van wethouder Ed Anker heel positief tegenover de komst van de Knarrenhof op de Aa-bad locatie. “We hadden deze plek met gemak voor de hoogste prijs kunnen doorverkopen aan een projectontwikkelaar, maar daarvoor hebben we niet gekozen. De Knarrenhof heeft een voorkeursbehandeling.” De wethouder vindt het vooral ook belangrijk dat veel senioren uit de wijk zelf een nieuwe plek vinden in de geplande hofjes. “Je ziet toch dat de Aa-landen een beetje vergrijst. Dan is het mooi dat er een doorstroming ontstaat, waarbij de senioren in de wijk hun huizen verlaten voor jongere mensen.” Anker zegt er alle vertrouwen in te hebben dat het gesprek met kritische buurtbewoners goed gaat verlopen. “Het past bij betrokkenheid dat het plan goed wordt ingepast en dat je met elkaar in gesprek gaat en zaken als ruimtelijke kwaliteit en parkeren goed regelt. Ik kan me ook goed voorstellen dat als je een vrij veld voor je deur hebt, het jammer is dat dat wordt bebouwd.” Hij hoopt ook dat hij alle bezwaren in het voortraject kan tackelen. “Een heleboel zaken is al opgelost. De Knarrenhof denkt erg goed mee. Uiteindelijk streef ik ook naar zoveel mogelijk enthousiasme in de buurt.”

Het voorontwerp van het bestemmingsplan Aalanden Arne Scheldelaan Eemlaan is volgens de gemeente met een aantal partijen besproken en wordt nu aangepast naar een ontwerpbestemmingsplan waar het college binnenkort op besluit. Het streven is om dit voor de zomervakantie nog ter inzage te leggen, zodat de gemeenteraad na de zomer een besluit kan nemen. Als alle voorbereidingen volgens schema verlopen, hoopt de Knarrenhof in januari 2017 te kunnen beginnen met de bouw.

default
Panorama Hanze: Een Historische Reis nadert zijn Grand Finale Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Voormalig Gymnasium Celeanum in Zwolle wordt plek van inclusiviteit Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Zwolse 1 mei-viering met een bijzonder roosje voor Jan Brinkman Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Nieuw 'museum' in Zwolle roept creatieven op om eerste street art collectie te vullen Algemeen 3 mei, 12:45
Afbeelding
Beleef het ware verhaal van Anne Frank op 20 mei in Schouwburg Odeon Algemeen 3 mei, 11:09
Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29