Afbeelding
Erik-Jan Berends

Bruisweek introduceert studenten in Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – De HBO Bruisweek, de Zwolse studentenintroductie, vindt plaats op 29, 30 en 31 augustus. De MBO Bruisdag valt samen met de laatste dag van het HBO programma en vindt daarmee plaats op woensdag 31 augustus.

Het programma van de Bruisweken staat volgen de organisatie flink in de steigers. “Tijdens de studentenintroductie pakken we flink uit met een programma waar eerstejaars HBO- en MBO-studenten kennis maken met elkaar, hun opleiding, de studentenverenigingen en met Zwolle als studentenstad.” Buro Ruis werkt voor de organisatie samen met vrijwel alle MBO- en HBO-opleidingen en de diverse partners in de stad. Uniek in Nederland is dat er een speciale Bruiscamping wordt gebouwd waar de studenten van de veertig verschillende HBO-opleidingen blijven slapen in tentjes.

Bruiscamping

De ruim drieduizend deelnemers aan de HBO-Bruisweek gaan drie dagen lang genieten van activiteiten op diverse locaties in en rond de binnenstad en gezamenlijk slapen op de Bruiscamping. Het programma bestaat onder meer uit Zwollopoly, een interactieve Citytour langs alle highlights van de stad, een avondfestival met diverse feesten van studentenverenigingen en Superstijl in Hedon, sport, gaming, toegang tot musea, comedy in de Zwolse Theaters en gezelligheid in het Bruishuis. Daarnaast hebben opleidingen dit jaar nog meer mogelijkheden dan voorheen om eigen introductieonderdelen toe te voegen aan het programma.

Bruisconcert

Op dinsdag 30 augustus vindt het traditionele Bruisconcert plaats in de Zwolse binnenstad, een terugkerend hoogtepunt van het introductieprogramma. Buro Ruis is druk bezig met de voorbereiding en kan alvast verklappen dat het een groot feest gaat worden met De Grote Karaoke Show van de mannen van That’s What She Said en vervolgens The Dirty Daddies die in hoog tempo een aaneenschakeling aan hits op de bezoekers afvuren met hun knotsgekke show. Het Bruisconcert maakt weliswaar onderdeel uit van het introductieprogramma, maar is vrij toegankelijk voor iedereen.

MBO-Bruisdag

De MBO-Bruisdag valt dit jaar samen met de derde dag van de HBO-Bruisweek en vindt dus plaats op woensdag 31 augustus. Theateracts, modeshows, quizzen en muziek vullen het programma van de MBO-Bruisdag. De dag bestaat uit twee delen: Zwolle Rond en Relax in the City. Tijdens Zwolle Rond leren ruim drieduizend kersverse MBO-studenten Zwolle kennen; ze komen langs alle plekken in de stad die iedereen gezien moet hebben.

De Bruisweken worden georganiseerd door Buro Ruis, het samenwerkingsverband van de acht Zwolse Onderwijsinstellingen, gemeente Zwolle en Hedon. Kijk voor meer informatie op www.bruisweken.nl.