Afbeelding
Eigen foto

Cultuur Festival Stadshagen belooft lekker eten, muziek en dans

· leestijd 1 minuut Algemeen

STADSHAGEN – In het Twistvlietpark in Stadshagen wordt op zaterdag 9 juli het Cultuur Festival Stadshagen gehouden.

De organisatie meldt dat er tal van muzikale activiteiten zijn: van sixties, seventies, eighties tot pure rock. Eveneens kunnen bezoekers genieten van flamencodans, showband Jubal. En kraampjes met handgemaakte producten. Kinderen kunnen onder meer spelen met speelgoed uit de bakfiets van Travers Welzijn, terwijl de ouders lekker op het terrasje een frisje, wijntje of biertje drinken. Toneelgroep 'Stadshagen op Stelten' heeft een complete camping ingericht.

Om in de stemming te komen, opent het festival met muziek uit de vorige eeuw. Daarna treedt Kadri Merimaa op met een vloeiende Flamenco. Shantykoor de Iselanders brengt zeemansliederen ten gehore. Daarna kan het publiek genieten van smartlappen, popmuziek en jazz van het Duo Hedset. Uit Meppel komt Roo eigen songs brengen. Rond 16.00 uur speelt New Challenge Let's Play, een band met jongeren uit Assendorp en Stadshagen. In de avond komen dan achtereenvolgend dj Tycho, de band Juust uit Genemuiden en de Dobbepickers uit Zwolle hun kunsten vertonen. Om 22.00 uur wordt het festival afgesloten met een verrassingsact.

Ook dit jaar konden kinderen kleurplaten inleveren. En dat werd, volgens de organisatie, in grote getale gedaan. “Er zijn prachtige tekeningen binnengekomen. De prijsuitreiking vindt plaats om 17.00 uur in het Twistvlietpark op het podium.”

Demo's

Tussen 13.00 en 19.00 uur zijn er overal op het festivalterrein interactieve demo's en is er een zone ingericht waar kraampjes staan die eveneens leuke activiteiten bieden. Te zien zijn onder meer showband Jubal, Politiekids, de Stadshoeve en de Weggeefwinkel. Op sportief gebied kunnen bezoekers workshops volgen van Oosterse sporten en Stichting School of Self defence, Tai Chi en Kendo.

Op de Madeby-markt kan men kleding, sieraden, posters of handwerk kopen. En net als vorig jaar is er weer een kunstdorp, Aldea Arte, waar diverse kunstenaars en hun werken te bewonderen zijn. Voor het eten hoeven de bezoekers dit jaar niet naar huis; voor een leuke prijs is er een divers aanbod. Om de gezellige sfeer te verhogen, staan er her en der Food Cars met poffertjes, een hamburger of China Food. Ook kan men genieten van een gebakje tussendoor met koffie, thee of limonade.

Games

Naast alle andere activiteiten heeft Leslee van Arcade Games, de specialist op dit gebied, in het Cultuurhuis de Zomerarcadegames georganiseerd. Jong en oud kan hier tegen en met elkaar gamen. Ook in de winkelstraat wordt een gamewedstrijd gehouden. In een animatietent worden de hele dag verschillende animatiefilms gedraaid. Meer informatie is te vinden op www.cultuurfestivalstadshagen.nl en op Facebook: https://www.facebook.com/cultuurfestivalstadshagen.nl

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.