Afbeelding
Joop van Putten

Filmtheater Fraterhuis houdt pop-up cinema in het Celekwartier

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - Filmtheater Fraterhuis viert de zomer met een speciale reeks buitenfilms op het Celepleintje. Op vrijdag 5 augustus en zaterdag 6 augustus verzorgen de Zwolse vrijwilligers onder de sterrenhemel twee bijzondere voorstellingen.

Speciaal voor alle liefhebbers start steeds bij het vallen van de duisternis een bijzondere film in het teken van het buitenleven. Op vrijdag 5 augustus begint om 21.45 uur ‘Beyond Sleep’, de verfilming van de klassieke roman ‘Nooit meer slapen’ van Willem Frederik Hermans uit 1966. De jonge ambitieuze geoloog Alfred Issendorf (Reinout Scholten van Aschat) gaat in het moerassige noorden van Noorwegen op zoek naar meteorieten. Zowel de film als het boek bieden een verhaal over de kracht van de natuur en die van dromen.

Een dag later, op zaterdag 6 augustus, is om 21.45 uur het kostuumdrama ‘The King’s Gardens’ te zien, waarin de befaamde tuinarchitect André le Nôtre (Matthias Schoenaerts) en de onbekende hovenier (Kate Winslet) strijden om een klus in de paleistuinen van Versailles. De film is geregisseerd door de in januari overleden acteur Alan Rickman die ook zelf is te zien in de rol van de Franse Zonnekoning Lodewijk XIV.

Het Fraterhuis hoopt op zwoele zomeravonden en zet op het knusse Celepleintje de stoelen en Zweedse fakkels alvast klaar. De buitenbar van Café Foyé is de hele avond geopend, en de voorstellingen gaan ongeacht de buitentemperatuur door.

Kaarten voor deze buitenfilms kosten 6,50 euro voor Vrienden en 8,50 euro regulier. Bezoekers kunnen op de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa. Kijk voor meer informatie op www.filmtheaterfraterhuis.nl.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 7 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 8 uur geleden