Afbeelding

Veel vrijwilligers actief bij de Bruisweken

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De Bruisweken 2016 staan voor de deur. Zwaartepunt van de Bruisweken zijn de HBO Bruisweek (29 tot en met 31 augustus), de MBO Bruisdag (31 augustus) en diverse introducties van studentenverenigingen.

“De Organisatie is in volle gang, we hebben er weer zin in!” geeft Justin Daems namens organiserende partij Buro Ruis aan. “De Bruisweken bestaat niet zonder inzet van vrijwilligers, het is ieder jaar weer fantastisch om te zien dat een grote groep vrijwilligers zich in het zweet werkt voor de Bruisweken.”

De Bruisweken zijn de afgelopen jaren stevig gegroeid. Niet alleen het aantal deelnemende eerstejaars laat een stijgende lijn zien, ook de groep vrijwilligers groeit gestaag. “Meer deelname betekent vanzelfsprekend groei voor alle vrijwilligersposten: mentoren, logistiek, facilitair, programma, horeca, noem maar op”, aldus Daems. “Het enthousiasme en de inzet van vrijwilligers is hartverwarmend, neem de mentoren van de HBO Bruisweek. De ruim 300 mentoren zijn allemaal student en begeleiden drie dagen lang hun groep eerstejaars, de mentoren gaan over het algemeen als laatste naar bed en komen er het vroegst uit. Dat zie je op dag drie wel aan de hoofden, maar je merkt het niet in energie en inzet.”

Het leeuwendeel van de groep logistieke vrijwilligers wordt ingevuld door Deltion, opleiding Transport en Logistiek, die zich dag en nacht inzetten voor een geslaagd evenement. “We zijn nog op zoek naar vrijwilligers voor begeleiding en van programma onderdelen. Dus als je een gaatje in je agenda hebt gedurende 29 tot en met 31 augustus horen we het graag!” Aanmelden kan via vrijwilligers@buroruis.nl.

De Bruisweken worden georganiseerd door Buro Ruis, het samenwerkingsverband van de 8 Zwolse Onderwijsinstellingen, Gemeente Zwolle, Zwolse Theaters en Hedon. Kijk voor meer informatie op www.bruisweken.nl.