Ridderspoor wordt Daltonschool

Algemeen

WESTENHOLTE - OBS De Ridderspoor in de Zwolse wijk Westenholte zal op 30 september op feestelijke wijze kenbaar maken dat het zich officieel Dalton-school mag noemen. Gelijktijdig zal een nieuwe logo onthuld worden.

De voorzitter van de Dalton regio Groot Zwolle, Arno Roelofs, komt officieel het bordje met het Daltoncertificaat overhandigen. Dit zal rond 08.30 uur gebeuren op het schoolplein in het bijzijn van alle leerlingen, leerkrachten, ouders en andere belangstellenden.

Vanaf 2012 is De Ridderspoor het Daltontraject ingegaan. Leerkrachten hebben zich geschoold in het werken vanuit de Daltonvisie en hard gewerkt om dit in de praktijk toe te passen, afgelopen voorjaar is de school gevisiteerd door de Nederlandse Daltonvereniging en heeft aansluitend hierop het Daltonpredicaat mogen ontvangen, aldus de school. “De Daltonprincipes (zelfstandigheid, samenwerken, verantwoordelijkheid, vrijheid in gebondenheid en reflectie, red.) sluiten naadloos aan op de visie van de school.

De Ridderspoor voegt daar aan toe: “De Ridderspoor is een gezellige, kleine school waar iedereen elkaar kent en waar veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Het is een openbare school, waar ieder kind welkom is, ongeacht zijn maatschappelijke, culturele en/of levensbeschouwelijke achtergrond. Er is veel aandacht voor acceptatie en respect voor elkaar. De Ridderspoor wil uitdragen dat de kinderen op deze school tot bloei komen. En dat zal in het nieuwe logo terug te zien zijn.”