Afbeelding

Kinderfeest en Bluesavond in Wijkcentrum De Enk, Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

Armoede......1 op de 5 mensen participeert!!!
Op vrijdag 2 september van 16.00 tot 23.00 in Wijkcentrum De Enk, Enkstraat 67, aan het Assendorperplein, Zwolle het tweede benefietfestival ter bestrijding van verborgen armoede plaatsvinden.
Armoede bevindt zich overal, soms is het heel duidelijk maar vaak blijft het verborgen. Gevangen in schaamte modderen we door. Vragen om hulp, laten weten dat er problemen zijn of dreigen lijkt kwetsbaar.
Bookingskantoor “Rock The House” organiseert een benefiet festival om dit taboe te doorbreken. Luid en duidelijk vragen we aandacht voor iedereen die te maken heeft met armoede.
Net als in 2015 is organisator de organisatie aan zet om verborgen armoede letterlijk op het podium te brengen. Ook dit jaar zal de opbrengst van het festival gedoneerd worden aan Armoedefonds.nl (landelijk), Stichting Meedoen Zwolle, Weggeefwinkel Stadshagen en Verjaardagstas Zwolle die zich ten doel stelt om minderbedeelde gezinnen een steun in de rug te geven..
Op diverse plekken in Nederland ontstaan nu activiteiten, in Zwolle 3 . Naast de Dichtersavond, Cultuurboot Thor, Zwolle, met de met prijzen bekroonde dichteres Ria Westerhuis, dichteres Carla de Boer, agewisseld met singer/song/writers. o.a Rob Dokter en Benny Ras . Deze avond begint om 19.00, kaartverkoop via www.rockthe house.nl . Kosten kaartje 5 euro, incl. benefietsingle.
Tevens zijn er 2 activiteiten in wijkcentrum De Enk georganiseerd.
Allereerst een kinderfeest. Vanaf 16.00 kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar zich vermaken met een zeer gevarieerd programma, poppen theather Poppie Toppie, een 7-kamp met oud-Hollande spelletjes, een heuse suikerspin machine van de groep www.minderbedeelden.nl , schminken, grabbelton (gratis prijsjes, aangeboden door Verjaardagstas Zwolle Zwolle en Weggeefwinkel Stadshagen). Diverse artiesten zullen de kinderen van muziek voorzien, ansluitend met een kinderdisco, Discopret met Tante Set (Lizette van Kuik, zangeres/kapster salon Assendorp).
Van 19.00-20.00. Kaartjes zijn 3 euro, incl. maaltijd. Diverse voorverkoop adressen, voor welke dat zijn : www.rockthehouse.nl.
Vanaf 20.30 zal de zaal van de Enk geopend zijn voor een enerverend bluesconcert, met de bij de bluesliefhehbbers welbekende band Firehouse Mama. Enkele maanden terug maakten zij all diepe indruk bij het Bluesfestival in De Bierton, Zwolle. Kaarten voor dit concert kosten 5 euro, inclusief 1 consumptie een benefietsingle, opgenomen in de studio vanMark Koller, geluidstudio.com (waarvan de bijbehorende videoclip is opgenomen in de Assendorperstraat m.m.v. van o.a Hans Lafaille (Bromance), Bennie Veldman (The Veldman Brothers, Sebas van Olst (Typhoon), Lizette Van Kuik, Jaap Lamfers((Blauwd) en Hans Pol (The Blues Connection)) .
Voorverkoop vanaf donderdag 25 augustus bij Minstrel Music, Assendorpstraat 95-1, Zwolle. Info verborgen Armoede :dagvandeverborgenarmoede.weebly.com
of op de Facebook groep "Dag van de verborgen Armoede".
Voor meer info over de activiteiten, deze kunt u vinden opwww.rockthehouse.nl . Dit adres is tevens contactadres voor particulieren, bedrijven die een financieele en/of materieele bijdage willen leveren..
We zien u graag op vrijdag 2 september !