Groot Zwols Kinderboekenfeest in Odeon

Algemeen

BINNENSTAD - De Kinderboekenweek krijgt dit jaar in Zwolle weer een feestelijke aftrap. Op 5 oktober vindt in Schouwburg Odeon het Groot Zwols Kinderboekenfeest plaats.

Een festival compleet met theater, muziek, workshops, boekenmarkt én gastvoorlezers, aldus de organisatie. “Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar, initieert het Zwols Educatie Netwerk Cultuur (een aantal culturele instellingen in Zwolle) weer een feest ter ere van de Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek wordt dit jaar gevierd van 5 tot en met 16 oktober.

Het feest, dat plaatsvindt op woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur, is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 10 jaar en hun ouders, opa’s en oma’s. De laatste doelgroep mag zelfs gratis naar binnen, vanwege het thema van de Kinderboekenweek dit jaar: oma’s en opa’s, voor altijd jong! Voor kinderen en ouders kost een kaartje 7,50 euro.

De initiërende culturele instellingen zijn Zwolse theaters, Theater Gnaffel, Stadkamer, Museum de Fundatie, Hedon en Stedelijk Museum Zwolle. Meer informatie is te vinden op www.zwolsetheaters.nl en cultuureducatie.stadkamer.nl (zie button van de Kinderboekenweek ‘16).