Afbeelding
Mark Monsma

Cibap opent Ontwerpfabriek en houdt Open Huis

· leestijd 1 minuut Algemeen

Cibap opent Ontwerpfabriek en houdt Open Huis

Zwolle - Cibap vakschool voor verbeelding viert op 6, 7 en 8 oktober de opening van de Ontwerpfabriek met diverse evenementen en een Open Huis. Met de opening wordt een nieuwe leer- en werkomgeving gecreëerd samen met het beroepenveld en het onderwijs.

De Ontwerpfabriek is verbonden met het gebouw van het Cibap. Deze nieuwe leeromgeving is uniek in de regio. “We creëren een community of ‘makers’ en ‘learners’, met nieuwe patronen van samenwerking, nieuwe concepten en nieuwe banen” zegt Coby Zandbergen, voorzitter CvB van het Cibap. Het concept biedt optimale aandacht voor materialen en presentatie binnen het vakonderwijs. De leerstof is in de vorm van experimenteren en beleven in de inspirerende ruimtes in het gebouw. Zoals het material-experience center, de ateliers, de projectruimtes en de Cibap winkel “Made by”. Daarnaast coachen creatieve ondernemers de mbo studenten en het bedrijfsleven werkt samen met het onderwijs aan projecten.

Cibap Open Huis 8 oktober
Op zaterdag 8 oktober houdt het Cibap Open Huis voor allen die geïnteresseerd zijn. De opleidingen presenteren zich in de unieke ruimtes van de Ontwerpfabriek. De permanente Materia expo van 500 materialen is te bezichtigen, in de winkel zijn unieke producten te koop van studenten en medewerkers en er zijn demonstraties van de meest innovatieve machines. Van 10.00 – 14.00 uur is het schoolgebouw inclusief de Ontwerpfabriek geopend. Het adres van de Zwolse mbo is Nijverheidstraat 11.

Businessmeeting en decanen- en vakdocentendag
Burgemeester Henk Jan Meijer opent op 6 oktober officieel de Ontwerpfabriek. ’s Middags is de Cibap Businessmeeting voor ondernemers en er is een decanen- en vakdocentendag voor vo-scholen. Op 7 oktober vieren de studenten de opening van de Ontwerpfabriek met een feestelijk interactief programma.

Meer informatie over de officiële opening, het Open Huis en de evenementen staat op www.cibap.nl.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59