Nederland Leest: geef je mening, krijg een boek

Algemeen

Democratie, dat is het thema waar Nederland over in debat gaat tijdens Nederland Leest 2016. Geef vanaf 1 november in één van de vestigingen van Stadkamer je mening over een vijftal stellingen en ontvang één van de drie geschenkboeken: Heer van de vliegen, Liefde en schaduw of Morten.

Laat je stem horen

De hele maand november staat in het teken van Nederland Leest. Dit jaar met het thema democratie. Laat je mening horen over: ‘In Nederland moet je alles kunnen zeggen wat je wilt’ of ‘Nederland moet een stemplicht invoeren’ of één van de andere stellingen. De meningen zijn input voor verschillende debatten in Overijssel.

Slotdebat in Zwolle
In Zwolle is het slotdebat waarmee Nederland Leest wordt afgesloten. Dit debat wordt gehouden op 30 november van 19:30 tot 21:00 uur in de raadszaal in het stadhuis van Zwolle. Özcan Akyol en de andere debaters nemen de deelnemers mee in een debat over de zin en onzin, voors en tegens, kansen en risico’s van onze democratie.
De gratis toegangskaarten zijn verkrijgbaar via www.stadkamer.nl.

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 6 uur geleden
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 23 uur geleden