Afbeelding
Elvado Fotografie

Kerstpakkettenactie zoekt Zwolse helpende handen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE-ZUID - De Kerstpakkettenactie Zwolle is weer begonnen. Ook dit jaar zoekt de organisatie vrijwilligers die de helpende hand kunnen toesteken.

De initiatiefnemers van dit vrijwilligersproject willen tijdens de kerstperiode liefde uitdelen in de vorm van 1.750 kerstpakketten. Deze zijn voor sociale minima, zoals onder anderen de Voedselbank en de daklozenopvang. Vorig jaar hielpen zevenhonderd Zwolse vrijwilligers mee aan het project. Er zijn toen 35.340 producten ingezameld en er is voor bijna 10.000 euro aan giften gegeven.

Op vrijdag 16 en 17 december worden de hele dag boodschappen ingezameld. Dit gebeurt bij alle Jumbo supermarkten in Zwolle en bij de Albert Heijn-winkels in Zwolle-Zuid. De organisatie zoekt vrijwilligers die het winkelend publiek bij de supermarkt om producten willen vragen, maar ook mensen die de ingezamelde artikelen met hun auto naar de opslagplaats kunnen vervoeren. Een klus duurt maximaal twee uur. Op www.kerstzwolle.nl staat een online inschrijfformulier. Hier kan men zichzelf - of als groep - digitaal inschrijven voor een klus naar keuze.

“De kracht van de actie is dat wij allemaal vrijwilligers zijn”, vertelt Jan de Beer, één van de organisatoren. “Niemand ontvangt een vrijwilligersvergoeding, want elke cent wordt besteed aan het goede doel. Alle organisatoren hebben een drukke baan en we steken onze vrije tijd vrijwillig in dit project. Alleen doordat we zo effectief samenwerken als organisatie én als Zwollenaren onderling, kunnen we de actie op deze manier succesvol vormgeven. Ook werken we actief samen met bestaande hulporganisaties en de gemeente Zwolle.”

Kijk voor meer informatie op www.kerstzwolle.nl. Hierop staan onder andere de Financiële Verantwoordingen en aanbevelingen van onder andere PEC Zwolle en het college van b en w.