Afbeelding

Festival Winter in Zwolle verwarmt de stad

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - Nu het IJsbeelden-festival uit Zwolle is vertrokken, heeft de gemeente Zwolle gekozen voor een initiatief van horecaondernemer en organisator Sander Dol voor een nieuw winterevenement in de stad.

Ondanks het feit dat de organisator nog weinig tijd rest tot de kerstperiode, zijn er diverse plannen gelanceerd voor activiteiten in december. “Met Winter in Zwolle creëren we een soort festival, waarbij alle activiteiten die in de maanden december en januari in de stad plaatsvinden aandacht krijgen en soms kunnen aansluiten in praktisch, organisatorische zin. We streven naar ‘co-working’ met ondernemers, winkeliers, kunstenaars, cultuur, toerisme en gastronomie. Het festival kan en moet ieder jaar een stukje groeien”, aldus Dol.

Op het Rodetorenplein staat vanaf ongeveer 20 november een grote ijsbaan met glazen wanden en een transparant dak. De ijsbaan blijft er tot eind januari. In de maand december worden op diverse pleinen in de binnenstad activiteiten georganiseerd. Sommige duren een dag, andere zijn meerdaags. Er vinden diverse activiteiten plaats die onder de paraplu van Winter in Zwolle vallen, maar op zich allemaal zelfstandige al dan niet kleine of grotere evenementen zijn. Zo is er op 10 december een alternatieve kerstmarkt van Hogeschool Windesheim op het Grote Kerkplein, op 7 december een kerstconcert-diner met Mathilde Santing en Wouter Penris in Theater De Spiegel, op 17 december Kerst in Zwolle op twintig verschillende locaties in de binnenstad met daarbij de grootste kerststal van Europa op het Grote Kerkplein, op 18 december de bekendmaking van de winnaars van de Wensboom op de Nieuwe Markt, een Santa Run bij Achter de Broeren en in de binnenstad, een Kerst-foodmarkt op het Grote Kerkplein en op 21, 22 en 23 december een Gilden festival op het Broerenkerkplein. Daarnaast wordt een PR-platform gemaakt met diverse media waarin het totale aanbod aan activiteiten in de maand december tot half januari wordt gepromoot: van kerstconcert tot tentoonstelling, van kooroptreden tot bijzondere wandelingen. Elke organisatie die een leuke ‘winteractiviteit’ in deze periode te melden heeft, wordt hierop desgewenst vermeld.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 22 uur geleden