Afbeelding
Eigen foto

Prins Geer I kent geen laatste rondje voor zijn CV De Deurzakkers

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD – Gerard Neijensteijn, Prins Geer 1 is, zaterdagavond even na ‘elf over elf’, samen met adjudanten Groen (Gerrie Gerrits) en Blauw (Peter Zuidberg) geïnstalleerd als 49e Hoogheid van carnavalsvereniging De Deurzakkers in het Veurströateheinekenhuus (Bloopers).

Iets daarvoor kwamen zij de zaal binnen tussen de ‘rode spoorbrug’, als symbolieke verbinding tussen de Hattemer Dijkpoort (Groen) en de Sassenpoort (Blauw). Een film zorgde voor de ludieke aankondiging. De leus van Prins Geer I is: ‘Feest en geniet, een laatste rondje kennen we niet!’ Met de muziek van Pardoes en Jordy van Vilsteren maakten de Deurzakkers er weer een feest van.

De carnavalsvereniging heeft weer op een ludieke manier afscheid genomen van de scheidende Hoogheid. Nadat de hij zijn afscheidsrede heeft gehouden en zijn dank heeft uitgesproken, werd hij samen met zijn adjes verkleed als ‘Chinese Pieten’. “Sint en Pieten kwamen op 12 november aan in Sassendonk, maar omdat de tijd in het oosten al verder is zijn er dus nu al Chinese Pieten, die ook mooi geel geschminkt zijn”, zo redeneren De Deurzakkers.

Scheidende Hoogheid Prins Bike is bekend als fietsenmaker, maar kan hij dat wel waarmaken?, vroegen de carnavalsvierders zich af. De uitdaging was simpel: een (binnen)band plakken. Om het sneller te laten gaan, mocht hij gebruikmaken van een duo-pomp, bediend door beide adjes. Het leek de vorsten ook wel verstandig een aantal reserve onderscheidingen van de ‘Knienen’ te laten maken aangezien de originele op de laatste avond van carnaval is gesneuveld door oneigenlijk gebruik van de wortel. Ook is de leus van de scheidende Hoogheid: ‘Met Prins Bike op het bal wordt het een knallend carnaval’. De Prins Bike kreeg met partypoppers een knallend einde. Om zijn goede werk te belonen is Prins Bike omgedoopt tot blauwvinger met duurzame blauwe drukinkt.

Prins Geer, Gerard Neijensteijn, is getrouwd met Hetty, geboren en getogen in Westenholte. In het dagelijkse leven werkt hij bij de gemeente Hattem vergunningverlening en handhaving. Als hobby’s kunnen we tennis, bridge en voetbal als belangrijkste noemen. Carnaval vieren doet hij al van jongs af aan. Een Hoogheid met ervaring in het verenigingsleven als Adjudant van Prins Peer en lid van Balatri Suolli.

Adjudant Groen, Gerrie Gerrits, is getrouwd met Vorst Bike en geboren in Hardenberg. Samen met haar man is ze actief in de gelijknamige fietsenwinkel in Assendorp en de Vuurwerkstunter. Sinds een paar jaar is ze als raad van elf lid actief binnen cv de Deurzakkers en door haar enthousiasme nu adjudant.

Adjudant Blauw, Peter Zuidberg, is ook een echte Zwollenaar, en heeft veel ervaring in het Sassendonkse Carnaval als president van Prins Will en Prins Peer van cv de Deurzakkers. Bouwkundig inspecteur van de monumentenwacht is zijn dagelijkse werk, bij WVF is hij wedstrijdsecretaris en bestuurslid.

Afbeelding
Protest voor loonsverhoging in primair- en voorgezet onderwijs bij Gymnasium Celeanum Algemeen 26 mei, 17:49
Afbeelding
BOEi neemt drie gebouwen van voormalige IJsselcentrale Harculo over van ENGIE Algemeen 26 mei, 15:32
Afbeelding
Zonneplan Stagebedrijf van het jaar 2023 Algemeen 26 mei, 13:45