Afbeelding

Groene mbo in Zwolle opent deuren

Algemeen

Op donderdag 17 november organiseert de Groene Welle in Zwolle een extra voorlichtingsavond over haar groene mbo-opleidingen. Tijdens Studiekeuze mbo Zwolle krijgen bezoekers tussen 19.00 en 21.00 uur informatie over de school en kunnen ze kennis maken met alle groene mbo-opleidingen. De avond is bedoeld voor iedereen die staat voor een keuze voor een vervolgopleiding.

De Groene Welle biedt groene mbo-opleidingen, waarin leren met hoofd, hart en handen centraal staan. Wij zorgen er voor dat studenten zich in een veilige en vertrouwde omgeving goed kunnen voorbereiden op een vervolgopleiding of professionele carrière in binnen- of buitenland. Vorig jaar is de Groene Welle uitgeroepen tot een-na-beste groene onderwijsinstelling van Nederland. Onze studenten waarderen de docenten, lessen, begeleiding en schoolorganisatie positief. Ook de doorstroom naar een vervolgopleiding is goed.

In Zwolle kunnen studenten verschillende opleidingen volgen, zoals Dierenartsassistent paraveterinair, Sportvisserij en waterbeheer, Hovenier & Groenvoorziening en Bloem & Styling. Alle opleidingen bereiden goed voor op een toekomstige baan en vanaf het eerst jaar is er al volop aandacht voor de praktijk. Tijdens de voorlichtingsavond wordt er informatie gegeven over zowel de BOL- als de BBL-opleidingen. In een BBL-opleiding werken studenten vier dagen in de week bij een bedrijf in de groene sector en gaan ze één dag in de week naar de schoolbanken voor theorie, praktijk en overleg.