Op woensdag 23 november reikten wethouder Filip van As en bestuurslid van stichting de Banier Hans van Berkum voor de eerste keer de aanmoedigingsprijs De Gulden Banier uit. 
Kiki Loonstra
Op woensdag 23 november reikten wethouder Filip van As en bestuurslid van stichting de Banier Hans van Berkum voor de eerste keer de aanmoedigingsprijs De Gulden Banier uit. Kiki Loonstra Pedro Sluiter

Kiki Loonstra wint aanmoedigingsprijs ‘De Gulden Banier’

· leestijd 1 minuut Algemeen

DIEZERPOORT - Wethouder Filip van As en bestuurslid van stichting de Banier Hans van Berkum reiken woensdag voor de eerste keer de aanmoedigingsprijs De Gulden Banier uit. Kiki Loonstra (16), het jonge Zwolse musicaltalent van Theatergroep The Young Ones is de allereerste winnaar van deze prijs.

De prijs De Gulden Banier is ingesteld door stichting de Banier. Voor deze prijs komt jong talent uit Zwolle in aanmerking dat uitblinkt op het gebied van muziek, beeldende- of podiumkunst. Stichting de Banier is nauw verbonden met Jubal Zwolle, waar veel kinderen hun eerste ervaringen opdoen met muziek en show. De stichting wil met het uitreiken van deze prijs jong, aanstormend Zwols talent nog eens extra aanmoedigen om hun talenten verder te ontwikkelen.

Uit de vijf personen die zijn voorgedragen, heeft een jury Kiki Loonstra als winnaar gekozen.

Zij krijgt de prijs omdat zij in de korte tijd dat ze bij The Young Ones speelt al grote indruk heeft gemaakt met haar zang-, dans- en acteerprestaties. Zo speelde ze onder andere in de producties Menthol en The Animals en was ze te zien als ‘postergirl’ voor de promotie van de audities van The Young Ones.

Aan de prijs is een geldbedrag van 1.000 euro verbonden die is bedoeld voor de verdere ontwikkeling van haar talent. Dat kost Kiki Loonstra geen moeite: zij is zó gemotiveerd dat ze in de herfstvakantie een musical-masterclass in Amsterdam verkoos boven een zonvakantie met haar moeder en zus in Spanje.