Afbeelding
MajankaFotografie.nl

Zwolse Nathalie Schaap ontvangt aanmoedigingsprijs

Algemeen

ZWOLLE/AMSTERDAM - De 22-jarige Zwolse Nathalie Schaap heeft op 27 november in het Bimhuis in Amsterdam de aanmoedigingsprijs voor haar zangprestaties in de finale van het Prinses Christina Jazz Concours 2016 ontvangen. Ze speelde samen met gitarist Siebren Smink een aantal stukken, waarbij ze zong en contrabas speelde.

De jury was erg lovend over haar prestaties, zo zei Francien van Tuinen het volgende: "De vrijheid van haar timing en frasering is ontzettend leuk en spannend om naar te luisteren.

Haar vertelkracht komt heel goed naar voren, ze schuift met de woorden die ze heeft, te gek!" Daarnaast vond Felix Schlarmann ‘de combinatie zang met contrabas echt waanzinnig’. De Zwolse is erg blij met deze prijs. "Het stimuleert mij enorm om door te gaan met waarmee ik bezig ben en hier nog harder voor te werken."

Nathalie Schaap is een talentvolle, gedreven zangeres die haar liefde voor de contrabas een jaar geleden heeft ontdekt tijdens haar studie op het conservatorium. "Vanaf het eerste moment dat ik dit instrument aanraakte, kon ik het niet meer loslaten. Ik was op slag verliefd op de prachtige klank", aldus Nathalie. De warme en heldere klank van haar stem smelten op het podium samen met de melancholische klank van haar contrabas. Schaap speelt door het hele land en is op veel podia te zien. Bezoek daarvoor haar website www.nathalieschaap.com.