Afbeelding
Erik-Jan Berends

ZwolleFonds zet haar eerste stappen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De werkgroep ZwolleFonds meldt in de afgelopen weken hard te hebben gewerkt om het ZwolleFonds vanaf januari 2017 van start te kunnen laten gaan. Op 27 december wordt de Stichting ZwolleFonds formeel bij de notaris opgericht. Een interim-bestuur van ondernemers uit de binnenstad gaat voorlopig de kar trekken.

"Met de gemeente Zwolle zijn positieve vervolggesprekken gevoerd over de samenwerking tussen ZwolleFonds en de gemeente. Vanuit de gemeente wordt bekeken hoe het ZwolleFonds verder extra financieel ondersteund kan worden, om zo als ondernemers en gemeente samen te werken aan een economisch vitale en aantrekkelijke binnenstad. Begin volgend jaar worden hierover concrete afspraken gemaakt"., meldt de werkgroep in een persbericht. "Daarnaast is de praktische werkorganisatie van het ZwolleFonds volop in wording: er hebben zich verschillende ondernemers aangemeld om in de diverse werkgroepen van het ZwolleFonds mee te doen." De werkgroep hoopt dat zich nog meer ondernemers aanmelden en nodigt daarom ondernemers nogmaals van harte uit hun interesse kenbaar te maken voor deelname aan het definitieve bestuur van de stichting of de werkgroepen. Op de website www.zwollefonds.nl/het-fonds is meer informatie te vinden over het profiel van de bestuursleden en van het profiel van de onafhankelijke voorzitter die nog wordt gezocht.

Het streven is om zo snel mogelijk een onafhankelijk voorzitter te benoemen om uiteindelijk eind januari het bestuur en de werkgroepen zo compleet mogelijk te hebben ingevuld. Kort daarna wordt een bijeenkomst voor de betrokken ondernemers georganiseerd, waarin uitleg wordt gegeven over de werkwijze van het bestuur en de werkgroepen en hoe de plannen voor het ZwolleFonds samen uitgewerkt gaan worden met als motto: 'als samen werken, samenwerken wordt!'

Afbeelding
Regien Courtz neemt afscheid als raadslid en geeft het stokje door aan Jos Lippmann Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant bij Autobedrijf Bert Wieten Partnerbijdrages 6 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 16 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.