Afbeelding
Shutterstock

Han Busker bij nieuwjaarsbijeenkomst FNV Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ASSENDORP - Han Busker, de enige kandidaat voor het voorzitterschap van de landelijke FNV, spreekt op vrijdagmiddag 6 januari tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van FNV IJssellanden.

Busker was eerder voorzitter van de Nederlandse Politiebond en is nu lid van het dagelijks bestuur van de FNV. Hij heeft onder meer ‘Zorg’ en ‘Pensioenen’ in zijn portefeuille. Zelf zegt hij hierover: “De afgelopen jaren heb ik bij de politie ervaren hoeveel we dingen voor elkaar kunnen krijgen door samen in actie te komen voor onze eisen: meer mensen om het werk te doen, een respectvolle behandeling van de mensen op de werkvloer en een betere beloning. En ik heb daarbij ook gemerkt dat je pas echt een vuist kunt maken, als je eerst serieus met je achterban gaat praten. Die ervaring wil ik graag inbrengen in de FNV-strijd voor echte banen en een eerlijke samenleving.”

In zijn toespraak zal hij onder meer ingaan op de volgende onderwerpen: de groeiende armoede in Nederland (ondanks dat het economisch beter gaat); de doorgeschoten flexibilisering van de arbeidsmarkt en de onzekerheid die dat voor veel mensen met zich meebrengt; de onduidelijkheid over de hoogte van de pensioenen in de komende jaren en

de toekomst van de sociale werkvoorziening.

Naast de toespraak van Han Busker kunnen bezoekers kennismaken met de mensen, die zich in de regio IJssellanden kandidaat hebben gesteld voor het ledenparlement van de FNV. De bijeenkomst begint om 16.30 uur in wijkcentrum De Enk aan de Enkstraat 67 in Assendorp. De zaal is open om 16.00 uur. Na afloop is er gelegenheid voor napraten, netwerken en gezellig samenzijn. Aanmelden kan tot uiterlijk 4 januari door een mail te sturen naar vczwolle@bg.fnv.nl of een briefje naar de FNV, A. v.d. Heimstraat 2A, 8022 CD Zwolle of telefonisch (038) 452 65 72.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 25 apr, 09:09
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32