Afbeelding

Zwolle krijgt een nieuwe Stadsdichter

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Uit de tien sollicitanten heeft het team van Zwolle Zien een nieuwe Stadsdichter geselecteerd. De nieuwe Stadsdichter wordt aan de stad gepresenteerd op de Zwolse Avond van de Poëzie op donderdag 26 januari.

Op deze Nationale Gedichtendag is iedereen vanaf 19.45 uur welkom in galerie Het Langhuis aan de Goudsteeg. Zwolle Zien belooft een avond vol woorden, gedichten, muziek, poëzie en humor. Er is een dankwoord voor de Partij voor Cultuur en er wordt afscheid genomen van de huidige stadsdichter Marieke van Bolderen met één van haar mooiste gedichten. Vervolgens verzorgen Zwolse dichters een dichterspodium over humor met onder meer het Zwols Dichterscollectief. Ook bezoekers kunnen er hun gedicht voordragen. Aanmelden daarvoor kan via contact@zwollezien.nl. Dan is er de feestelijke bekendmaking van de nieuwe Zwolse Stadsdichter en muziek van Bob Dylan en Leonard Cohen door Hedwig van Staalduine en Milo Groenhuijzen van het ArtEZ Conservatorium. De entree is deze avond gratis, aanmelden kan via contact@zwollezien.nl.

De Zwolse Stadsdichter geeft via poëzie kleur aan ontwikkelingen of gebeurtenissen in de stad. Zo draagt de Stadsdichter bij aan de beleving, verdieping, verwondering, verrassing van het alledaagse leven in de stad Zwolle. Iedereen die een evenement organiseert in de stad kan de Stadsdichter uitnodigen om een passend gedicht voor te dragen.

Eerdere Stadsdichters van Zwolle waren:

Paul Gellings (2005-2007, benoemd door de Gemeente Zwolle)

Lenze Bouwers (2007-2009, benoemd door de Gemeente Zwolle)

Alet Boukes (2009-2011, benoemd door de Gemeente Zwolle)

Marieke van Bolderen (september 2015-september 2016, benoemd door Partij voor Cultuur)

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13