Afbeelding
stock.xchng

Rommelmarkt ten bate van Oost-Europa in de Oosterkerk

Algemeen

DIEZERPOORT - Stichting Kinderhulp Beregszasz en de Werkgroep Carei houden op zaterdag 11 februari een grote rommelmarkt/bazaar in de Oosterkerk aan de Bagijnesingel.

De stichting en de werkgroep hebben hun roots in Zwolle en omgeving. De stichting zorgt voor een fijne vakantie voor Oekraïense kinderen. Zij verblijven bij gastgezinnen in Zwolle en wijde omgeving. De werkgroep ondersteunt projecten voor een drie gezondheidsinstellingen in Carei in Roemenië.

De stichting gebruikt de opbrengst van de rommelmarkt om Oekraïense kinderen de vakantie van hun leven te laten vieren. De voorbereidingen en de busreis gaan weliswaar op kostenbasis, maar er is toch een groot bedrag mee gemoeid.

De werkgroep laat projecten uitvoeren, zoals de broodnodige renovatie van vijftien badkamers in een psychiatrisch ziekenhuis met een betrouwbare lokale aannemer en aanschaf van materialen ter plaatse. Er is verder financiële samenwerking met de provinciale overheid aldaar en sponsoren in Nederland. Ook worden materialen voor de dagbesteding lokaal gekocht. Verder ondersteunt de werkgroep een weeshuis en een verpleeghuis. Een paar maal per jaar worden vele kubieke meters goederen naar Carei getransporteerd, waaronder incontinentiematerialen, matrassen, speelgoed, diverse apparatuur en kleding. Ook dat transport kost het nodige.

De Oosterkerk is gevestigd aan de Bagijnesingel 17, vlakbij de Turfmarkt. De ingang van de zalen bevindt zich aan het Koewegje. De rommelmarkt duurt van 10.00 tot 15.30 uur. Voor de inwendige mens wordt gezorgd en er is onder meer een Rad van Fortuin en een grabbeljurk.