Afbeelding
Eigen foto

Wethouder Vedelaar opent Voedselbank Stephensonstraat

· leestijd 1 minuut Algemeen

MARSLANDEN - Wethouder Nelleke Vedelaar en de voorzitter van de voedselbank Fenny Ensing hebben vrijdag de nieuwe voedselbanklocatie aan de George Stephensonstraat officieel geopend. Na acht verhuizingen in tien jaar tijd heeft de voedselbank een plek gevonden waar de klanten zeker de komende drie jaar terecht kunnen.

De moderne en lichte hal in de Marslanden in Zwolle-Zuid is in zeer korte tijd door de vrijwilligers omgebouwd tot een mooie ontvangsthal. Ensing gaf aan dat de voedselbank heel blij is met dit nieuwe gebouw en bedankte de gemeente Zwolle die de overgang naar het nieuwe pand mogelijk heeft gemaakt door voor de komende drie jaar een subsidie toe te kennen om een eventueel exploitatietekort aan te vullen. Het gebouw is goed schoon te houden en dat is belangrijk voor de voedselveiligheid die door de voedsel- en warenautoriteit goed in de gaten wordt gehouden. Er is ook een kantine, een inschrijfkantoor, een kamer voor de voedselveiligheidscontroleur en een spreekkamer die gebruikt kan worden door verwijzingsinstanties.

Ensing benadrukte de twee uitgangspunten van de voedselbank: voedsel verdelen onder de mensen die daar behoefte aan hebben en voorkomen dat goed voedsel wordt weggegooid. Voedselbank Zwolle e.o. ondersteunt nu zo’n driehonderd huishoudens, maar waarschijnlijk komen veel meer mensen in aanmerking voor voedselhulp. Onderzoek wijst uit dat schaamte veel potentiële klanten tegenhoudt. Vedelaar onderstreepte nog eens het grote belang van vrijwilligers. "Er bestaat ook in Nederland armoede. De rol van de voedselbank is een heel belangrijke. De gemeente is heel blij met het werk dat de voedselbank verricht. We kennen elkaar nu, we hebben de hand naar elkaar uitgestoken en zullen die niet meer loslaten”, aldus de wethouder. Zij overhandigde vervoglens 'de eerste gevulde krat' op de nieuwe locatie.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30