Afbeelding

Winnares Zilveren Camera gastspreker in Grote Kerk

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het kan hard gaan. De jonge Cigdem Yuksel (27) kocht vier jaar geleden haar eerste camera en nu al heeft ze een hoofdprijs te pakken voor haar werk. Voor het vastleggen van kinderarbeid in Turkije kreeg ze onlangs de prestigieuze Zilveren Camera 2016. Yuksel heeft niet alleen een ‘goede lens’, maar ook een goed verhaal dat ze op 16 maart vertelt in Zwolle.

Op die dag is zij te gast in de Grote Kerk waar de tentoonstelling World Press Photo 16 is te zien van 8 maart tot en met 3 april. Als Fotograaf heeft Yuksel Syrische kinderen in beeld gebracht van 7 tot 14 jaar die werken in de textielindustrie in de Turkse stad Gaziantep. De foto’s werden om meer dan een reden geroemd. Ze zijn stuk voor stuk indringend en tegelijkertijd vertellen ze een consistent verhaal. Het resulteerde voor Yuksel dus in de Zilveren Camera voor de beste persfoto.

Foto Café

Op 16 maart zal Yuksel in de Grote Kerk vertellen over haar werk en aansluitend de tijd nemen om vragen van het publiek te beantwoorden. Haar bezoek maakt deel uit van het Foto Café dat wordt georganiseerd rondom de aanvullende exposities Kidsrights en ‘You and I’. Tijdens dat café kunnen professionals en amateurfotografen kennis en ervaring uitwisselen en hun eigen portfolio voorleggen voor feedback. De portfoliobespreking staat onder leiding van Bert Janssen, Joop van Putten en Fotozaak Hans Keuzekamp.

Kaarten voor deze ontmoeting met de gelauwerde fotograaf kosten tien euro en zijn te reserveren via wpp@grotekerkzwolle.nl. Aanvangstijd: 20.00 uur.

Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 2 mei, 17:11
Afbeelding
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen 2 mei, 15:42