Afbeelding
Eigen foto

Kick Bras spreekt in de Oosterkerk over protestantse spiritualiteit

Algemeen

DIEZERPOORT - Dr. Kick Bras geeft op woensdag 15 maart een lezing met als onderwerp ‘Protestantse spiritualiteit’. Hij doet dat om 10.00 uur in de Oosterkerk aan het Koewegje 2 nabij de Turfmarkt. De entree bedraagt 5 euro.

“Protestanten denken zelf vaak dat zij niet zoveel spiritualiteit in huis hebben, maar dat ze een meer rationele en praktische vorm van religie belijden. Maar dat is een vergissing die samenhangt met een misvatting over wat spiritualiteit is”, volgens Bras. Aan de hand van enkele fragmenten uit de Psalmen maakt hij duidelijk wat spiritualiteit is en wat enkele kenmerken zijn van protestantse spiritualiteit. De protestantse spiritualiteit wordt volgens de spreker gekenmerkt door een eenvoudige, directe relatie tot God die zich laat voeden door de bijbel als Woord van God en zich uit in een verantwoordelijke levensstijl. Uitdagingen voor deze tijd: hoe kunnen protestanten de relatie tot God voeden door persoonlijke en gemeenschappelijke rituelen? Hoe kunnen zij zich laten inspireren door de bijbel als ze die menselijke en tijdgebonden kanten van dit boek ernstig nemen? En hoe kunnen zij in al de hectiek van het hedendaagse leven centra creëren van contemplatie en gebed die ook voor hedendaagse mensen aantrekkelijk zijn?

Dr. K.E. (Kick) Bras is emeritus predikant van de Protestantse Kerk en voormalig docent spiritualiteit aan de (voormalige) Theologische Universiteit in Kampen en auteur van boeken op het gebied van spiritualiteit.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30