Afbeelding

Kamerkoor treedt op in basiliek

Algemeen

BINNENSTAD – Het Overijssels Kamerkoor geeft op zaterdagmiddag 1 april vanaf 15.30 uur een concert in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek (Peperbuskerk).

Het Overijssels Kamerkoor (OKK) werd in 1959 als Madrigaalkoor opgericht door Wouter de Rooy, die tevens de eerste dirigent was. Hij werd opgevolgd door Jacques Reuland (destijds directeur van het Zwols Conservatorium), die het koor vele jaren leidde. Sinds 1998 staat het koor onder leiding van de Zwolse dirigent Eugène van Boheemen. Haar thuisbasis is Zwolle.Het Overijssels Kamerkoor brengt bij voorkeur origineel en zelden uitgevoerd repertoire. In dit concert staan er bekende en onbekende hedendaagse componisten op het programma in leeftijd variërend tussen de 31 en 55 jaar.

De titel van dit voorjaarsconcert luidt ‘Tempest Rhapsody’, naar een werk van de jonge Amerikaanse componist Daniel Elder. Naast deze en enkele andere composities van Elder staan er werken van Gabriël Jackson, Eric Whitacre en Ola Gjeilo op het programma.

Het is een concert met koormuziek verhalend over natuurgeweld en schoonheid, menselijke zielenroerselen, nostalgie, hoop en troost, in het teken van de lente.Het koor zal in sommige delen van het programma worden begeleid door de Zwolse pianist Steven Faber.