Afbeelding
Peter van der Molen

Organisatie avondvierdaagse neemt maatregelen voor betere spreiding en verkeersveiligheid

· leestijd 1 minuut Algemeen

(Erik-Jan Berends) ZWOLLE – De Zwolse avondwandelvierdaagse wordt dit jaar gehouden van 12 tot en met 16 juni. Om het evenement, dat vorig jaar meer dan negenduizend deelnemers telde, in goede banen te leiden, heeft de organisatie een aantal maatregelen genomen.

“De startlocaties zijn hetzelfde gebleven”, vertelt Peter van der Molen van de Zwolse Wandelverenigingen (ZWV). “Al een aantal jaren vertrekken de deelnemers vanaf twee locaties. Daarvoor maken we een postcode-indeling. Die indeling hebben we gewijzigd om de deelnemers zo goed mogelijk over beide startlocaties te spreiden.” Wie alvast wil weten van welke locatie die moet vertrekken, verwijst Van der Molen naar de nieuwe website van de organisatie: www.zwolle-avondvierdaagse.nl.

Voor de verkeersveiligheid is de situatie bij sportpark het Hoge Laar aangepast. “Bij de Middelweg ontstonden parkeerproblemen”, vervolgt Hillie Breunis. “Ouders parkeerden auto’s in de berm en kinderen staken de drukke Middelweg over. Dat is gevaarlijk en daarover hebben we ook klachten gehad. En terecht.” De gemeente heeft, in samenwerking met de ROVA, nu maatregelen getroffen. Verkeersregelaars gaan mensen die met de auto komen, verwijzen naar parkeerplaatsen. Van der Molen: “Ons dringende advies is dan ook om op tijd te vertrekken om op tijd bij de start te zijn. Het beste kan men op de fiets komen.” De ZWV communiceert de maatregelen om de doorstroming bij de startlocaties te verbeteren op alle mogelijke manieren, waaronder via alle social mediakanalen.

Ook de route bij het Hoge Laar is iets aangepast. De organisatie laat de deelnemers niet meer over het fietspad langs de Middelweg lopen. De stroom wandelaars kwam uit op de parkeerplaats bij het sportpark wat vorig jaar soms ook leidde tot chaos. Die situatie moet nu dus ook tot het verleden behoren.

Verder is de parkeergelegenheid bij startlocatie Be Quick gewijzigd. Een vorig jaar nog braakliggend stuk terrein kan dit jaar niet meer worden gebruikt. Mensen die met de auto komen, worden naar het parkeerterrein bij het PEC-stadion verwezen. Breunis: “Dat is wel betaald parkeren, dus men moet dan niet vergeten geld mee te nemen.”

De organisatie van de Zwolse avondvierdaagse bestaat uit bijna tachtig vrijwilligers. Zij zijn dit jaar herkenbaar aan een nieuw, felgroen gekleurd tenue. Deelnemers kunnen vier dagen afstanden lopen van 5, 10 of 15 kilometer. Voorinschrijven kan nog op dinsdagavond 6 juni van 19.00 tot 20.30 uur bij het Wandelhonk aan de Veemarkt 35.

Traditioneel wordt de vierdaagse op vrijdagavond afgesloten met een defilé in de binnenstad. De wandelaars verzamelen zich daarvoor om 19.30 uur in Park de Wezenlanden.

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 21 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen gisteren
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50