Afbeelding
Pedro Sluiter

GGD IJsselland wint Erfgoedprijs Zwolle-Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Het verbouwde rijksmonumentale kantoorpand van GGD IJsselland aan de Zeven Alleetjes 1 heeft dit jaar de Ergoedprijs Zwolle-Kampen gewonnen. “De verbouw is uitgevoerd met oog voor de cultuurhistorische waarde en maakt het monument weer klaar voor de toekomst”, is de motivatie voor de toekenning.

Rond zaterdag 9 september (Open Monumentendag) overhandigen de gemeenten Zwolle en Kampen de prijs. “GGD IJsselland heeft met zorg voor de monumentale waarde het kantoorgebouw uit 1939 verbouwd tot een hedendaags kantoorconcept. Er is gekozen voor kwaliteit en zorgvuldigheid. Dit is onder meer terug te zien in de materiaalkeuze en afwerking. De hoofdentree aan de Zeven Alleetjes is weer in ere hersteld zoals de architecten dit tientallen jaren geleden bedachten. Ook is de indrukwekkende trap en hal met glas-in-lood raam weer zichtbaar voor bezoekers. Daarmee heeft het gebouw weer een levendige uitstraling gekregen””, schrijvn de gemeenten Zwolle en Kampen in een gezamenlijk persbericht.

Het kantoorgebouw werd in 1939 voor de N.V. Electriciteits Fabriek IJsselcentrale ontworpen door de Rotterdamse architect Van der Steur in samenwerking met zijn Zwolse collega Meijerink. Het pand staat bekend als één van de hoogtepunten uit het werk van architect Van der Steur.

De gemeente Kampen en gemeente Zwolle hebben sinds 2008 een gezamenlijke erfgoedprijs. Dit is een prijs, namens beide gemeenten, als waardering voor de inzet van het restaureren, beheren en in stand houden van cultuurhistorisch erfgoed. Ieder jaar wordt de prijs afwisselend in Zwolle en Kampen uitgereikt. Aan de prijs is een oorkonde en een geldbedrag van duizend euro verbonden.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.