Afbeelding

Filmtheater Fraterhuis vertoont buitenfilm in het Celekwartier

Algemeen

BINNENSTAD - Filmtheater Fraterhuis heeft voor de nacht van vrijdag 14 en zaterdag 15 juli een pop up-cinema georganiseerd onder de sterrenhemel op het Celeplein.

Om 22.00 uur wordt de ontroerende film ‘I, Daniel Blake’ vertoond, waarin een arbeidsongeschikte man alles moet doen om zijn hoofd boven water te houden. De 59-jarige Daniel Blake heeft jaren gewerkt als timmerman in het noordoosten van Engeland. Omdat hij recent een hartaanval heeft gehad, moet hij voor het eerst in zijn leven een beroep op de overheid doen. Hij probeert zich een weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem. Daarbij ontmoet hij de alleenstaande moeder Kathie en haar twee kinderen. Zij ondersteunen elkaar en vinden zo samen hun waardigheid terug.

Ken Loach neemt het in deze film opnieuw op voor de gewone man die verstrikt raakt in de bureaucratie van het huidige Engeland. Humor, warmte en wanhoop gaan hand in hand en maken dit tot een oprechte, emotionele en uiterst innemende film. Loach won er na 'The Wind That Shakes The Barley' zijn tweede Gouden Palm mee in Cannes.

Het Fraterhuis hoopt op zwoele zomeravonden en zet op het Celepleintje de stoelen en dekens alvast klaar. De voorstellingen gaan ongeacht de temperatuur door. Kaarten voor deze buitenfilms kosten 6,50 euro voor Vrienden en 8,50 euro regulier. Bezoekers kunnen op de website e-tickets kopen en printen. Zie voor meer informatie www.filmtheaterfraterhuis.nl.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 22 uur geleden