Afbeelding
Gerben Rink

Smartlappenfestival houdt workshops

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Voor wie heeft gedroomd ooit een eigen smartlap te maken, maar niet weet hoe te beginnen of twijfelt over de tekst of presentatie, biedt Smartlappenfestival Zwolle de oplossing met drie workshops. Daarin leert men een eigen smartlap te maken.

Wie dat durft, mag de smartlap ten gehore brengen tijdens het Smartlappenfestival op zaterdag 4 november in de schouwburgzaal van Odeon. De drie workshops (tekst, melodie en presentatie) worden op zaterdag 9 september overdag gegeven. Een workshop duurt ongeveer anderhalf uur. Belangstellenden kunnen zelf kiezen welke workshop ze willen volgen. Alle drie mag ook. Deelname (per groep of individu) kost 5 euro per workshop per persoon. Voor koffie en thee wordt gezorgd. De workshops worden gehouden in het Papenstraattheater aan de Blijmarkt.

Voor het Smartlappenfestival op zaterdag 4 november zijn er op dit moment nog vijf plekken te vergeven (er is plek voor twaalf deelnemers). Mocht de animo voor de workshops of voor deelname aan het Smartlappenfestival te groot zijn, dan wordt er geselecteerd of geloot. De voorwaarden om mee te mogen doen aan het Smartlappenfestival zijn eenvoudig. De smartlap moet zelf zijn geschreven, het mag op een bestaande melodie en in de tekst moet een lach en een traan voorkomen.

Aanmelden voor de workshops (of deelname aan het Smartlappenfestival zonder workshops) kan door een mailtje te sturen naar theatersmart@gmail.com. Wie alle drie workshops doet, moet ervan uitgaan dat die de hele zaterdag ‘onder de pannen’ is. Zie voor meer informatie www.smartlappenfestivalzwolle.nl.

De kaartverkoop voor het Smartlappenfestival is nog niet begonnen. De organisatie overlegt nog wat daarvoor een geschikt moment is. Houd de website in de gaten en like het Smartlappenfestival op Facebook, want het is snel uitverkocht.

Afbeelding
Nieuw 'museum' in Zwolle roept creatieven op om eerste street art collectie te vullen Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Beleef het ware verhaal van Anne Frank op 20 mei in Schouwburg Odeon Algemeen gisteren
Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29
Afbeelding
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen 2 mei, 15:42
Afbeelding
Brandweer doneert duikapparatuur aan Stichting Waterlicht Algemeen 2 mei, 14:36
Afbeelding
Makershuis VAKTOR biedt Mastertraject aan voor creatieve makers in de regio Zwolle Algemeen 2 mei, 12:52