Afbeelding
Eigen foto

Stichting brengt boekje uit over Keltische boomwandeling in het Engelse Werk

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De stichting ‘Zwolle, stad aan het water’ heeft een boekje uitgegeven over een Keltische Boomwandeling in het Engelse Werk.

Het boekje is geschreven door de Zwolse historicus en publicist Girbe Buist en de titel is ‘Boomkarakters in het Engelse Werk; dit zeggen bomen over jou en je buren’. In deze publicatie wordt nader ingegaan op de culturele en cultuurhistorische betekenis van een aantal boomsoorten, dat in stadspark het Engelse Werk bij Zwolle groeit.

Daarbij is gekozen voor de dertien bomen en struiken van de Keltische Boomkalender. “Volgens deze boomkalender wordt je karakter namelijk bepaald door de boom of struik die over je geboorteperiode heerst”, aldus Buist. “De eigenschappen van deze levensboom hebben een sterke invloed op je persoonlijkheid, gedrag en levensloop. De Keltische boomkalender onderscheidt hierbij dertien bomen en struiken die corresponderen met even zoveel menstypen.”

In het boekje ontdekken de lezers welke boom of struik bij ze horen. Ook kunnen ze lezen welke rol hun levensboom heeft gespeeld in onze volksgeneeskunde en folklore. Met de opgenomen wandeling en plattegrond van het Engelse Werk kunnen ze er bovendien achter komen waar hun levensboom zich in het stadspark bevindt. Het boekje is tot stand gekomen dankzij subsidies uit het Buurtcultuurfonds van Stadkamer, de Stichting Gasthuizen en de Stichting tot algemeen nut Zwolle.

Aanleiding voor de publicatie is het project ‘bomen met de buren’, dat via natuuractiviteiten de onderlinge contacten van de inwoners van de wijk wil bevorderen. Het boekje kost 5 euro en is verkrijgbaar bij de Creatieve Coöperatie, het Zwolse Balletjeshuis en de Zwolse boekhandels. Via www.stadswandelingenzwolle.nl kan men ook een Keltische boomwandeling met de auteur van de publicatie boeken.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59