Afbeelding
Enrico Kolk

Werkzaamheden hebben gevolgen voor treinreizigers rond Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – ProRail werkt van donderdag 17 tot en met zondag 20 augustus aan het spoor in Zwolle. In deze periode rijden er minder of geen treinen van en naar Zwolle.

De nieuwe bovenleiding van de Kamperlijn wordt op deze dagen aangesloten op station Zwolle. Geïnteresseerden kunnen daarover meer informatie vinden op www.prorail.nl/zwollekampen. De gevolgen voor treinreizigers van donderdag 17 tot en met zondag 20 augustus zijn dat er op donderdag en vrijdag geen Intercity’s en Sprinters rijden tussen Zwolle en ’t Harde/Nunspeet en geen Sprinters tussen Zwolle en Kampen-Zuid. Hier rijden NS-bussen. Op zaterdag rijden er geen treinen van/naar Zwolle en via Zwolle: reizigers kunnen met NS-bussen van/naar Meppel, Kampen-Zuid, ’t Harde/Nunspeet, Olst, Raalte en Kampen. Verder rijden er ook rechtstreekse bussen tussen Meppel en Kampen-Zuid en tussen Meppel en ’t Harde.

Zaterdag rijden er eveneens tot 18.30 uur Arriva-bussen tussen Zwolle en Ommen. Op zondag rijden er bussen in plaats van treinen tussen Zwolle en ’t Harde/Nunspeet en tussen Zwolle en Kampen-Zuid. Gedurende de hele periode kunnen treinen tussen Zwolle-Groningen, Zwolle-Leeuwarden en Zwolle-Deventer tot een kwartier eerder/later vertrekken; aansluitingen kunnen hierdoor verloren gaan. De extra reistijd is 15 tot 45 minuten.

ProRail meldt zoveel mogelijk werkzaamheden te combineren om de reizigershinder te verminderen. Zo vinden er naast werkzaamheden aan de bovenleiding ook voorbereidende werkzaamheden plaat voor de nieuwe busbrug bij het station, wordt er spoor vernieuwd tussen ’t Harde en Zwolle en vinden er werkzaamheden aan de bovenleiding plaats tussen Zwolle en Meppel.

Reizigers die gebruikmaken van vervangend vervoer met een NS-bus hebben een geldig vervoerbewijs nodig. Met een OV-chipkaart reist men net zoals met de trein. In- en uitchecken kan op het betreffende treinstation, ook als de reis begint of eindigt met een trein-vervangende bus.

De komende periode wordt er op diverse plekken aan het spoor gewerkt. Van zondag 6 tot en met zondag 13 augustus wordt er onder andere aan het spoor gewerkt tussen Groningen en Assen en in het weekend van 26 en 27 augustus tussen Zwolle en Meppel. Kijk voor meer informatie hierover of een reisadvies op www.ns.nl.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13