Escaperoom in de bibliotheek tijdens Kinderboekenweek

· leestijd 1 minuut Algemeen

Van 4 tot en met 15 oktober is het Kinderboekenweek met het thema ‘griezelen’. Dit jaar is het tijdens de Kinderboekenweek extra spannend voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar. Speciaal voor hen wordt er door The Great Escape en Stadkamer een escaperoom gebouwd in Stadkamer Centrum.

‘Escape Kaatje’
De escaperoom ‘Escape Kaatje’ is gebaseerd op het boek ‘Stranders’ van Iris Stobbelaar, één van de kerntitels van de Kinderboekenweek 2017. Dit verhaal gaat over Job. Job is het zo zat om altijd maar op zijn zusje Kaatje te moeten passen, dat zijn hartgrondige verwensingen op een dag uitkomen en zij werkelijk verdwijnt. Zwolse kinderen kunnen Job een handje helpen om zijn zusje te vinden! Ze gaan op onderzoek uit in de kelder van Stadkamer om vervolgens zoveel mogelijk over het verhaal te weten te komen. Ook worden ze opgesloten in een mysterieuze schrijverskamer, waar ze uitgebreid speurwerk moeten verrichten om te kunnen ontsnappen.

Edutainment
De escaperoom bij Stadkamer is ontwikkeld met het idee om educatie en entertainment te combineren. Kinderen van 9 tot en met 12 jaar kunnen door allerlei opdrachten te doen, codes te kraken en geheimtaal te ontrafelen ontsnappen uit een oude schrijverskamer. Scholen zijn uitgenodigd om met schoolklassen de escape-uitdaging aan te gaan, maar ook kleine groepjes kunnen zich aanmelden op www.stadkamer.nl

The Great Escape werd bewust gekozen in deze samenwerking vanwege het gebruik van escaperooms voor educatieve doeleinden. Het entertainment gedeelte is inmiddels bij het brede publiek welbekend, maar het ‘spelenderwijs’ leren is niet onopgemerkt gebleven. The Great Escape heeft hierop ingespeeld en gebruikt de escaperooms inmiddels voor opleidingseducatie, werving en selectie, coaching en communicatietraining.

Samenwerking
‘Escape Kaatje’ is een samenwerking tussen Stadkamer en The Great Escape. Daarnaast hebben schrijfster Iris Stobbelaar en uitgeverij Ploegsma bijgedragen aan het project.