Gezellig griezelen tijdens de Kinderboekenweek!

· leestijd 1 minuut Algemeen

De Kinderboekenweek (van 4 tot en met 15 oktober) krijgt dit jaar in Zwolle een griezelig, maar gezellig en feestelijk slot. Op 15 oktober vindt in Stadkamer Centrum het Groot Zwols Kinderboekenfeest plaats: een feest compleet met theater, muziek, verhalen, speurtocht, reuzendino’s, workshops, boekenruilbeurs én gastvoorlezers. Dit allemaal in het thema van de Kinderboekenweek ‘Gruwelijk eng’.

Wat is er te doen?
Jong en oud is van harte welkom in Stadkamer, die deze dag volledig in het teken staat van het thema griezelen. Bezoekers kunnen genieten van Dobbe en de Draak, een vertelvoorstelling gebaseerd op het gelijknamige boek van Lennaert Roos.

Er zijn illustratie-, schrijf- en kunstworkshops waarin kinderen aan de slag gaan met griezelige verhalen en illustraties. Iedereen kan meezingen met het kinderkoor Sing-a-long, kinderen kunnen knutselen, geschminkt worden, griezelige gerechten maken in de kookstudio van Roald Dahl en meedoen aan een spannende speurtocht door Stadkamer!

Natuurlijk is er ook de gelegenheid om tussen de boeken te snuffelen. Op de XXL Kinderboekenruilbeurs mogen kinderen boeken van thuis ruilen voor andere exemplaren.

Er is een hapje en een drankje en diverse gastvoorlezers voorzien het feest van spannende verhalen. En wie weet lopen de kinderen de Gruffalo of een reuzendino van Dinoland tegen het lijf. Eén ding is zeker: de Kinderboekenweek 2017 krijgt in Zwolle een onvergetelijke afsluiting!

Bestel een kaartje
Het Groot Zwols Kinderboekenfeest vindt plaats op zondag 15 oktober van 11.00 tot 14.00 uur en is bedoeld voor kinderen van 4 t/m 10 jaar en hun (groot)ouders. Een kaartje kost vijf euro, volwassenen mogen gratis naar binnen. Koop een kaartje via www.stadkamer.nl.

Combiticket
Bezoekers van het Kinderboekenfeest kunnen diezelfde dag op vertoon van hun kaartje gratis naar museum de Fundatie. Op vertoon van twee kaartjes van het Kinderboekenfeest ontvangt men één vrijkaartje voor de muzikale theatervoorstelling ‘Niet Vergeten!’ (vanaf zeven jaar), die ’s middags in schouwburg Odeon speelt.

Samenwerking
Het Groot Zwols Kinderboekenfeest komt tot stand door een samenwerking van Zwolse theaters, Stadkamer, Museum de Fundatie, Poppodium Hedon, Dinoland, Stedelijk Museum Zwolle, Travers Welzijn en Doomijn Kinderopvang. Meer informatie is te vinden op www.stadkamer.nl.