Afbeelding
Eva Posthuma

Senioren in Berkum kunnen naar cabaret

· leestijd 1 minuut Algemeen

BERKUM - Senioren in Berkum kunnen op vrijdagavond 27 oktober naar een optreden van 'Carabetgroep Hoe? Zo!' Kaarten zijn vanaf 6 oktober te koop op verschillende plekken in de wijk.

“Dankzij een bijdrage van het Zwolse fonds De Gasthuizen kunnen we de entreeprijs laag houden. Een kaartje kost 5 euro in de voorverkoop.” Aan het woord is Johanna Bos. Zij en andere vrijwilligers van Wijkvereniging Berkum organiseren maandelijks een activiteit voor senioren in Berkum. “Met deze voorstelling pakken we een keertje extra uit. We hebben vorig jaar ook theater naar de wijk gehaald en zagen dat mensen daar enorm van genoten.”

'Cabaretgroep Hoe? Zo!' verzorgt een optreden in Achterhoeks dialect. 'Hoe? Zo!' was begin jaren negentig een van de eerste cabaretgroepen met een theaterprogramma
in het dialect. Bos: “Met herkenbare typetjes laten ze het publiek eigenlijk lachen om zichzelf. Al zal de bezoeker zelf zeggen dat het gekke typetje net de buurvrouw is.” Voor het optreden wordt de zaal in wijkcentrum De Weijenbelt omgetoverd tot een theater. “We rekenen op honderd bezoekers, maar we kunnen meer mensen kwijt”, zegt Bos.

Aan de deur op de avond zelf kosten kaarten 7,50 euro, in de voorverkoop 5 euro. De voorverkoopadressen zijn: Bloembinderij de Vuurdoorn, de winkel in woonzorgcentrum Berkumstede, Cindy’s HairFlash en wijkcentrum De Weijenbelt.

Wijkvereniging Berkum ontving van het Zwolse fonds De Gasthuizen een bijdrage voor het organiseren van de theateravond. Bos: “Daardoor kunnen we er een mooie avond van maken, met een kopje koffie of thee voor aanvang en het optreden.” De Gasthuizen geeft financiële steun aan uiteenlopende initiatieven voor Zwolse senioren. Kijk voor meer informatie op www.degasthuizen.nl.