Afbeelding

Huygens Vocaal Ensemble zoekt uitstekende zangers

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het Huygens Vocaal Ensemble zoekt voor haar nieuwe producties een aantal uitstekende zangers om het koor aan te vullen. Gevraagd worden twee tenoren en één of twee alten.

De mensen die willen meezingen, moeten een goede stem hebben en ervaring in ensemble zang bezitten én zelfstandig kunnen studeren. Het Huygens Vocaal Ensemble is een kamerkoor dat op maandagavond repeteert in Hattem. Het koor zingt repertoire vanaf 1400 tot heden met een focus op hedendaagse koorliteratuur. Het koor meldt aan het begin te staan van een mooi en interessant muziekjaar met onder andere een bezoek aan Argentinië en een parkeergarageconcert.

Sinds 30 oktober werkt het Huygens Vocaal Ensemble aan haar kerstprogramma met concerten in Kampen en Epe op 16 en 17 december. Voor 2018 staat een aantal grotere producties op het programma. Zo verzorgt het koor p 4 mei het jaarlijkse herdenkings/bevrijdingsconcert in de Grote Kerk van Hattem en op 17 mei is er weer een parkeergarageconcert. In aanloop naar deze twee concerten verleent het koor in februari 2018 haar medewerking aan een dansvoorstelling in schouwburg Odeon in Zwolle.

Na deze twee producties richt het Huygens Vocaal Ensemble haar pijlen op Zuid-Amerika. In november gaat het koor naar Mendoza in Argentinië om deel te nemen aan het koorfestival ‘Cantapueblo’. Aan dit festival gaat een korte Nederlandse toer vooraf. Aansluitend aan het festival toert het koor in Nederland met een groep Argentijnse musici.

Mensen die zijn geïnteresseerd om auditie te doen, kunnen zich telefonisch aanmelden bij dirigent Hans Tijssen: 06-308 44 429 of zich melden via de website www.huygensmusic.nl.