Afbeelding
Peter van der Lingen

Kerstpakkettenactie gaat weer van start

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – De jaarlijkse Kerstpakkettenactie KerstZwolle is weer van start gegaan. Wie wil meehelpen, kan zich aanmelden via het inschrijfformulier op www.kerstzwolle.nl.

Op de ‘klussenlijst’ kan men intekenen om voor twee uur tijd sociale minima in Zwolle te helpen. Op vrijdag 15 december (de hele dag) en op zaterdag 16 december van 8.00 tot 18.00 uur worden bij supermarkten door heel Zwolle boodschappen ingezameld. Daarnaast zijn er mensen nodig voor het ophalen en naar de voedselbank brengen van de boodschappen, het sorteren en het inpakken van alle producten. KerstZwolle heeft zich als doel gesteld om dit jaar zeker tweeduizend feestdozen te maken. Daarvoor zijn zo’n achthonderd vrijwilligers nodig.

KerstZwolle brengt ook de boodschappenactie bij Boni aan de Deventerweg onder de aandacht. Klanten kunnen op dit moment sparen voor een gratis boodschappenpakket. De zegeltjes zijn ook zeer welkom bij KerstZwolle. “Met elkaar maken we de spaarkaarten wel vol.” Zegeltjes inleveren kan (in een envelopje) aan de Knoppertkamp 23 of aan de Boddemate 14.

KerstZwolle ontvangt alweer uit zeer diverse hoeken hulp. Zo belde Joop van Ommen en liet weten dat hij in alle kerstpakketten een Herbergkrant laat opnemen. De Gift City doet voor het derde jaar op rij een tegoedbon voor een kopje koffie én een kortingsbon in elk pakket. Rits in Zwolle liet weten dat er al meer dan negenhonderd mutsen en shawls klaarliggen en dat er nog volop wordt gebreid en gehaakt (zie voor informatie www.ritsin.nl). Extra bijzonder is dat nu ook de vrouwen van de penitentiaire inrichting in Zwolle meewerken. Verder maakten verschillende kerken spontaan giften over.

Wie meer informatie wenst over de kerstpakkettenactie kijkt op www.kerstzwolle.nl en/of volgt de actie op www.facebook.com/KerstZwolle.

Afbeelding
Tjarko Evenboer en Jeroen Windmeijer signeren op 8 april hun boek Openbaring bij Boekhandel Westerhof Stadshagen Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Berkum thuis tegen stroef DHSC Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Met Librije Backstage geven Jonnie en Thérèse Boer een kijkje achter de schermen Algemeen 13 uur geleden