Afbeelding
Pedro Sluiter

De Zuidster ontbijt met locoburgemeester De Heer

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - Locoburgemeester René de Heer heeft woensdagmorgen in het stadhuis ontbeten met de leerlingen van groep 6/7 van basisschool De Zuidster uit Zwolle-Zuid.

Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n drieduizend basisscholen, vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats. Zwolle doet net als in zo’n 265 andere Nederlandse gemeenten mee aan het schoolontbijt. In het stadhuis schuiven ze samen aan de ontbijttafel en maken ze kennis met elkaar. Zo geven ze het goede voorbeeld.

Gemeente Zwolle doet graag mee aan het Nationaal Schoolontbijt omdat het past binnen de aanpak van Zwolle Gezonde Stad. Zwolle Gezonde stad maakt zich sterk voor het verder verbeteren van de gezondheid van de inwoners van Zwolle door het stimuleren van een gezonde leefstijl, een gezonde omgeving en gezonde zorg. Een gezond ontbijt levert volgens de gemeente hieraan een belangrijke bijdrage. “Het ontbijt geeft namelijk tien tot vijftien procent van de energie en voedingsstoffen die men dagelijks nodig heeft.

Locoburgemeester René de Heer betaalt symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt met het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven.

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 265 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het vijftiende jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is volgens de initiatiefnemers nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.