Afbeelding
Pedro Sluiter

Extra bebouwing en beter verbinden hoofdthema in maandelijks Spoorcafé

· leestijd 1 minuut Algemeen

VEERALLEE – Het Spoorcafé is deze maand bij RAWspace, het atelier van kunstenaar Ronald Westerhuis aan de Willemsvaart 21a. Het programma begint om 19.30 uur. Om 19.00 uur is er een exclusieve toelichting op de expositie die nog tot en met 19 november bij RAWspace te bezichtigen is.

In het Spoorcafé van februari dachten circa 75 bezoekers mee over de visie van Hanzeland. Deze visie is afgelopen zomer vastgesteld. De term ‘stedelijk gebied’ neemt in deze visie een belangrijke plek in. Wat kan dit betekenen in termen van extra bebouwing en het beter verbinden van Hanzeland en de Spoorzone met de rest van de stad? Daar gaat het Spoorcafé van 15 november over.

Willem Hein Schenk van De Zwarte Hond, een ontwerpbureau voor architectuur en stedenbouw, heeft van de gemeente Zwolle de opdracht gekregen om te onderzoeken hoe verstedelijking in de Spoorzone eruit kan komen te zien in termen van kwaliteit, extra bebouwing, nieuwe verbindingen en menging van wonen, werken en leren. Tijdens het Spoorcafé licht Schenk het voorstel van ontwerpbureau De Zwarte Hond toe.

Na het plenaire deel gaan de bezoekers van het Spoorcafé met elkaar en met leden van de projectorganisatie in gesprek over de vraag of zij hun wensen voor het gebied terug zien in het gepresenteerde voorstel van De Zwarte Hond. Voegt het voldoende kwaliteit toe aan hun leef-, leer- of werkomgeving? Neemt de levendigheid en veiligheid toe? Dit wordt tijdens het Spoorcafé getoetst, zodat De Zwarte Hond haar voorstel kan verbeteren en verfijnen.

Dit Spoorcafé wordt gehouden in RAWspace, het atelier van kunstenaar Ronald Westerhuis. Hier is tot en met 19 november de expositie ‘Baltische Zielen’ te zien. In deze expositie geven elf hedendaagse kunstenaars uit Estland, Letland en Litouwen met hun schilderijen, sculpturen en foto’s een breed overzicht van de huidige culturele ontwikkeling. Om 19.00 uur, voorafgaand aan het Spoorcafé, zijn bezoekers welkom voor een exclusieve rondleiding door Daiva Balvers. Zij stelde de expositie samen.

Het maandelijkse Spoorcafé is een plek om op een laagdrempelige wijze over de Spoorzone met elkaar in gesprek te gaan, ideeën uit te wisselen en om initiatieven te starten. Het Spoorcafé vindt elke derde woensdagavond van de maand plaats. Iedereen is welkom om mee te denken en mee te doen. Het Spoorcafé wordt mede georganiseerd door Club Cele. Meer informatie over de Spoorzone en de data van het Spoorcafé zijn te vinden op www.zwolle.nl/spoorzone.