Vmbo-leerlingen maken kennis met beroepen bij Deltion

Algemeen

Op 20 en 21 november doen ruim 1700 vmbo-leerlingen uit Zwolle en omstreken mee aan het beroepenevenement Deltion Discover. Met dit evenement helpt het Deltion College tweedejaars vmbo-leerlingen bij het kiezen van het juiste vmbo-profiel.

Leerlingen moeten al op jonge leeftijd een keuze maken voor een profiel en daarmee hun toekomstige opleiding. In het tweede jaar staat het kiezen van een profiel centraal. Er zijn in totaal tien vmbo-profielen. Voor Deltion is de aansluiting tussen vmbo en mbo een belangrijk aandachtspunt. Een goed beeld van opleidingen en beroepen kan de kans op uitval in het mbo verkleinen. Eén van de activiteiten die Deltion in dit kader aanbiedt is Deltion Discover.


Deltion Discover
Op 20 of 21 november zijn de leerlingen één dagdeel welkom bij Deltion. Tijdens dit dagdeel maken ze kennis met drie beroepen aan de hand van doe-activiteiten. De leerlingen konden vooraf kiezen uit 28 beroepen. Van metaalbewerker tot meubelmaker en van schoonheidsspecialist tot militair.

Deltion Discover vindt 20 en 21 november van 9.15 tot 16.20 uur plaats op het Deltion College, Mozartlaan 15 in Zwolle. Meer informatie over Deltion Discover en een impressie van editie 2016 staan op www.deltion.nl/discover.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 14 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 14 uur geleden