Afbeelding
Erik-Jan Berends

Het college stelt evenementenkalender 2018 vast

Algemeen

ZWOLLE - Tientallen bekende evenementen en enkele nieuwe activiteiten staan op de kalender voor 2018 die het college van burgemeester en wethouders heeft vastgesteld.

Er staan terugkerende evenementen op de kalender zoals het Bevrijdingsfestival, Zwolle United en de Halve Marathon. Nieuw evenement is onder meer de voorstellingen van de Stadsproductie, een grote Zwolse theaterproductie in scheepswerf Leenman. Op de kalender staan verder bekende culinaire, culturele en sportieve evenementen zoals Chef’s Revolution en het Stadsfestival. De Urban Trail, een hardlooproute langs verschillende hotspots in de stad, komt volgend jaar na de eerste editie terug.

Afgelopen zomer was er het Stadsstrand op het Rodetorenplein. Samen met inwoners en ondernemers is het initiatief geëvalueerd. “De reacties waren positief en het Stadsstrand komt daarom in 2018 en 2019 terug”, meldt het college. “Twee ontwikkelpunten neemt de initiatiefnemer mee uit de evaluatie: volgend jaar zullen er meer activiteiten plaatsvinden op het strand en verder zal er meer aandacht zijn voor de aankleding van de achterzijde van de units die op het strand staan.”

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 6 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 6 uur geleden