Afbeelding
Eigen foto

Brandweer IJsselland koopt nieuwe auto’s

Algemeen

ZWOLLE - De brandweer van Veiligheidsregio IJsselland heeft de bouw van 23 gelijke tankautospuiten Europees aanbesteed.

De opdracht is na een lange periode van voorbereiding gegund aan de DRV-Groep uit Hoogeveen. De voertuigen worden geproduceerd door de firma Rosenbauer uit Oostenrijk en geïmporteerd door DRV. De 23 tankautospuiten worden in de periode 2018 tot en met 2021 afgeleverd. Naast het bouwen van de 23 tankautospuiten wordt de DRV-Groep ook verantwoordelijk voor het jaarlijks onderhoud van deze voertuigen en de bijbehorende bepakking (jaarlijkse keuringen) gedurende de gebruiksduur van de tankautospuit, ruim twintig jaar.

Het brandweerpersoneel, zowel vrijwilligers als beroeps dat na aflevering ook met de voertuigen moet gaat werken, heeft de aanbiedingen beoordeeld. De selectie is uitgevoerd op basis van het principe Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI). Dit betekent dat er een weging heeft plaats gevonden tussen de prijs én kwaliteit. Het brandweerpersoneel heeft de aanbiedingen in de projectgroep onder andere getoetst op duurzaamheid, veilig werken en rijden, kwaliteit en praktisch gebruik.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 18 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 19 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 20 uur geleden