Een Intercité naar Port Bou in Spanje vertrekt uit het Franse grensstation Cerbère. De trein bestaat uit Spaans Talgo-materieel en wordt geduwd door een Franse locomotief.
Een Intercité naar Port Bou in Spanje vertrekt uit het Franse grensstation Cerbère. De trein bestaat uit Spaans Talgo-materieel en wordt geduwd door een Franse locomotief. Sjoerd Bekhof

NVBS verzorgt lezing over de spoorwegen in Frankrijk

Algemeen

ASSENDORP – De NVBS afdeling Zwolle heeft voor woensdag 10 januari om 20.00 uur een lezing georganiseerd over de Franse spoorwegen. De bijeenkomst wordt gehouden bij Stadkamer aan de Zeven Alleetjes.

“Frankrijk is niet te vergelijken met ons land”, volgens de Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen. “Veel groter dan Nederland, een moeilijke taal en ook een volledig ander spoorwegnet dat gekenmerkt wordt door radiale lijnen vanuit Parijs. Toch zijn er ook overeenkomsten. Denk aan de locomotieven van de series 1100, 1300, 2400, 1600 en de TGV die ook Amsterdam bereikt. Sinds de aanleg van de hogesnelheidslijnen is er veel veranderd op het Franse spoorwegnet. Getrokken treinen en nachttreinen zijn bijna verdwenen en elders is de treindienst flink uitgedund.” De ervaren presentator en groot spoorwegliefhebber Sjoerd Bekhof komt naar Zwolle om dit in zijn programma ‘Tour de France’ te vertellen. De entree bedraagt 2,50 euro. Zie voor meer informatie www.nvbs.com/zwolle of kijk op Facebook.

Afbeelding
Beleef het ware verhaal van Anne Frank op 20 mei in Schouwburg Odeon Algemeen 22 uur geleden
Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen gisteren
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 2 mei, 17:11