Afbeelding

Zwolse jongeren dingen mee voor ‘Appeltje van Oranje’

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Hart voor Zwolle, de vrijwilligersorganisatie die jongeren in verbinding brengt met kwetsbare Zwollenaren, is voor haar werk door het Oranjefonds genomineerd voor een ‘Appeltje van Oranje’. Een prijs die wordt uitgereikt door koningin Maxima mét een geldprijs van 15.000 euro.

“Al sinds 2014 verbinden wij jongeren aan kwetsbare Zwollenaren”, vertelt initiatiefnemer Ard ten Brinke. “Ook in een stad als Zwolle is veel eenzaamheid en kwetsbaarheid. Wij merken dat veel jongeren graag iets willen doen maar niet goed weten hoe. Wij helpen ze op weg door samen te kijken hoe ze zich in kunnen zetten, bijvoorbeeld door maatje te worden van een eenzame oudere of dakloze.” In 2017 zetten maar liefst 448 jonge vrijwilligers zich in voor één of meerdere stadsgenoten.

Verbreding blik

Shaker en Florian zijn sinds een aantal maanden aan elkaar gekoppeld als maatje. Marawi komt oorspronkelijk uit Syrië en heeft moeite met de Nederlandse en Engelse taal. Kloeke studeerde Kust- en Zeemanagement in Leeuwarden, maar werkt nu bij een supermarkt in Zwolle. “Uit mijn dagelijkse werk haal ik niet heel veel voldoening, dus ik was op zoek naar iets waarmee ik iets zou kunnen betekenen voor en ander en kwam bij Hart voor Zwolle terecht.” Shaker “Het gaat om het verbeteren van mijn Engelse vaardigheden, maar het contact is ook gewoon gezellig. We praten over van alles en nog wat.” Net als Shaker en Florian zijn honderden jonge Zwollenareen maatje geworden via Hart voor Zwolle.

Wie de Zwolse jongeren aan deze prijs wil helpen, kan een stem uitbrengen op stem.oranjefonds.nl/projecten/hart-voor-zwolle. Daarnaast telt ook het oordeel van een jury mee.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30