Carolus Clusius College beste Nederlandse school voor Cambridge Engels

· leestijd 1 minuut Algemeen

Het CCC is door Cambridge Assessment English uitgeroepen tot “Best preparation centre, using Cambridge English books for exam preparation, published by Cambridge University Press”. Dit betekent dat het CCC de beste Nederlandse school is die leerlingen voorbereidt op het Cambridge Engels examen door gebruik van de Cambridge methode.

Op het CCC worden leerlingen voorbereid op het leren, leven en werken in een internationale omgeving. Onder andere het leren van de Engelse taal is hierbinnen een belangrijk onderdeel. Zo krijgen leerlingen in de bovenbouw van het vmbo-tl de keuze om extra lessen Cambridge Engels te volgen, waarbij zij intensief worden voorbereid op het internationaal erkende First Cambridge English examen. Bovenbouwleerlingen op het havo en vwo worden al tijdens de reguliere Engelse lessen klaargestoomd voor één van de Cambridge examens (FCE, CAE of CPE). Als zij het Cambridge examen willen afleggen krijgen de leerlingen extra trainingen om de kans van slagen zo groot mogelijk te maken.

Het behalen van de titel ‘Best preparation centre using Cambridge English books for exam practice, published by Cambridge University Press’ is dan ook een mooie waardering voor de sectie Engels en de school.

Internationale taaldiploma’s voor verschillende moderne vreemde talen
Naast dat leerlingen op het CCC de mogelijkheid hebben om voor de Engelse taal internationale taaldiploma’s te halen, is er ook extra aandacht voor het leren van andere moderne vreemde talen. De leerlingen maken in alle leerjaren op verschillende manieren kennis met de moderne vreemde talen, bijvoorbeeld door de taal te spreken in combinatie met handgebaren of door juist veel te oefenen in het spreken. De gedachte van de school is hierbij dat leerlingen lef krijgen om de vreemde taal te spreken. Daarnaast krijgen leerlingen de kans om voor meerdere talen internationaal erkende taaldiploma’s te halen.