Afbeelding
Erik Franssen

Nieuwe generatie theatermakers neemt tijdelijk De Statenzaal over

Algemeen

Vrijdag 23 maart organiseert Kameroperahuis voor de derde keer SPRUIT, een muziektheaterroute op locatie in Zwolle. Dit jaar nemen elf jonge muziektheatermakers een week lang De Statenzaal in Zwolle over. Op 23 maart presenteren ze om 15:30 en 19:00 uur het resultaat tijdens twee muziektheaterroutes. De gratis entreekaarten voor de routes zijn vanaf nu te reserveren via de website van de Zwolse Theaters.

Tijdens muziektheaterroute SPRUIT krijgen de kersverse muziektheatermakers de kans om voorstellingen en producties in ontwikkeling te presenteren. Het Zwolse Kameroperahuis speelt daarmee in op de wens van deze theatermakers om nieuwe concepten ook eens te kunnen uitproberen op publiek. De bezoekers lopen tijdens de route door De Statenzaal en zien verschillende korte performances in verschillende ruimtes. Na afloop is er mogelijkheid om kennis te maken en in gesprek te gaan met de theatermakers.

Gratis kaarten verkrijgbaar via de Zwolse Theaters
SPRUIT is gratis toegankelijk, maar vooraf reserveren is in verband met de beperkte capaciteit noodzakelijk. Dit kan via de website van Zwolse Theaters. Na afloop van SPRUIT kan het publiek een zelfgekozen bijdrage geven, die Kameroperahuis zal inzetten voor de volgende editie van SPRUIT.

Over Kameroperahuis
Kameroperahuis is een productiehuis voor muziektheater uit Zwolle dat jonge talentvolle makers uitdaagt om hun talent zo breed mogelijk in te zetten in de samenleving. De makers vormen een mengeling van verschillende disciplines: schrijvers, componisten, regisseurs, zangers, acteurs, musici, en vormgevers. In telkens wisselende samenstellingen werken zij aan verrassende voorstellingen en projecten.