Afbeelding
Eigen foto

Zwolse Jazz-dames maken muzikale theatervoorstelling

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De Zwolse Vintage Jazz & Swing formatie The Alluring Ajettes gaat het theater in. Op zaterdag 28 en zondag 29 april vindt in het Papenstraattheater te Zwolle de première plaats van de door henzelf ontwikkelde voorstelling ‘The Alluring Ajettes (Ain’t) Misbehavin’.

De titel van de voorstelling roept, net als de naam van de band altijd al deed, vragen op. Zullen de dames zich nou wel of niet gedragen? Zijn ze nou wel of niet charmant (‘Alluring’ betekent met allure, oftewel charmant)?

The Alluring Ajettes is een Jazz, Swing en Blues band uit Zwolle. De zangeressen van de band, Margriet Bruggemans, Marieke Eerelman en Marit van Raalte laten vaker van zich horen. Ze brengen mooie arrangementen van oude liedjes van bijvoorbeeld The Andrews Sisters, Louis Armstrong en Bing Crosby. Daarnaast verzorgen de dames de achtergrondvocalen voor de Amerikaanse singer-songwriter A.J. Croce (zoon van jaren ’60 icoon Jim Croce) als hij in Nederland toert.

Het muzikale theaterprogramma is volledig door de dames zelf ontwikkeld. “Natuurlijk zijn wij geen theatermakers. Voor dat gedeelte hebben wij adviseurs geraadpleegd, maar de basis, de verhaallijn en alle informatie eromheen is door ons zelf geschreven. Het was geweldig om te doen, we hebben zoveel gelachen.” In negentig minuten nemen ze het publiek mee op een muzikaal avontuur dwars door de eerste helft van de vorige eeuw. Van de vrijwel vergeten Boswell Sisters, via de avonturen van Fats Waller, naar de connectie tussen Ella Fitzgerald en Charlie Parker.

Tickets zijn verkrijgbaar op www.zwolsetheaters.nl. Zie voor meer informatie www.thealluringajettes.com of Facebook: http://www.facebook.com/thealluringajettesaintmisbehavin

Afbeelding
Paleis Het Loo: een dagje uit voor iedereen Partnerbijdrages 4 uur geleden
Gerjo (links) en Adri-Jan Rigter met het nieuwe logo en de bouwtekening van de renovatie.
Gait Rigter stapt over naar Bike Totaal: dezelfde naam, een andere uitstraling Partnerbijdrages 4 uur geleden
Afbeelding
Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht gaan samen verder als Vereen Algemeen 5 uur geleden