Afbeelding
Ferdy Damman

Dappere zangers van Het Mozaïek stelen de show in Schouwburg Odeon

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Erika Schuuring)

BINNENSTAD - De Toon Je Kunstje Show van christelijke basisschool Het Mozaïek was een spektakel. Veertig kleine kunstenaars lieten op maandagavond 26 maart, in de Hemminkzaal van Schouwburg Odeon, zien wat hun eigen, bijzondere talent is.

De driekoppige jury zit klaar op het podium met twee blinkende bekers op tafel voor de winnaars uit de bovenbouw- en de onderbouwgroepen. De Zwolse band Juffr. Jannie maakt de sfeer. Jasmine en Zon presenteren de eerste act. Zij zingen, dansen en klappen in hun handen. Tussendoor cuppen zij ritmisch met glazen op een houten tafeltje. Jidde van groep 4/5 stapt daarna stoer alleen het podium op. Als een volleerde zanger steelt hij de show met zijn lied 'Als jij maar van mij houdt'. Dan valt hij even stil. Juf Hetty helpt en dapper begint hij opnieuw.

In roze rokjes, een spijkerjasje en witte gympen, zingen de tweeling Fenne en Juul ontroerend samen 'Ik hoor bij jou. Jij hoort bij mij'. Zij winnen hiermee de beker voor de onderbouw in groep 1/2. Rosanne en Anna uit groep 4/5 veroveren de winst voor de bovenbouw. De één speelt dwarsfluit en de ander leest een klein gedicht voor over de Zwolse engel en de stad.

Het publiek gaat helemaal los als Morris en Merlijn in hun pinguïnpak op rode kousen de pinguïndans ten gehore brengen. Dan zingt Joris heel hard 'Ik ben een Zwollenaar'. Hij heeft het PEC Zwolle-logo op zijn gezicht geschminkt en een blauwe en bruine schoen aangetrokken. Acht meiden vertellen over de Zwolse balletjes. Er klinkt gejoel. Noelle en haar stoere boys met zonnebrillen doen een breakdance act. "Laat iedereen maar zien waar jij goed in bent. Jij bent ook een ster in deze circustent", zingt groep 8 tot slot gezamenlijk.

“Elke keer als ik deze avond meemaak, ben ik ongelofelijk trots dat ik hier lesgeef", aldus juf Anja van Het Mozaïek in Assendorp. In de voorrondes gingen honderdvijftig leerlingen van de onderbouw en de bovenbouw klassikaal de strijd met elkaar aan. Met het projectthema ‘Jouw talent een Zwols monument’ als uitdaging. De activiteitencommissie, die bestaat uit ouders en een leerkracht, organiseert de show al jaren. “Het is één van de hoogtepunten van het jaar”, vertelt Jeroen van Vilsteren, organisator en ouder. ”Ieder kind is uniek en ieder kind heeft zijn eigen talent." "Alles mag. Je kunt bijvoorbeeld voorlezen of een gedicht voordragen”, zegt Alice Damman, ouder. "Al kun je een paraplu omhoog gooien. Het gaat om dapperheid, creativiteit en samenwerking. Veel projecten worden op school gedaan. Kinderen oefenen thuis voor de show om de betrokkenheid met ouders te vergroten", voegt Van Vilsteren toe. “Het is leuk om de ontwikkeling van de kinderen te zien. De spanning en de teleurstelling. Dat hoort erbij. Iedereen die moeite doet, krijgt een beloning”, besluit Damman.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden