Afbeelding

Toerclub Swolland komt met fietsclinics

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Toerclub Swolland heeft Start2Bike-clinics georganiseerd voor mountainbikers en racefietsers. Met dit laagdrempelig trainingsprogramma krijgen de deelnemers in vier trainingen meer controle over hun fiets.

“De sportieve fiets is populair”, ervaart de toerclub. “Veel mensen kopen vol enthousiasme een mountainbike of racefiets maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Om te voorkomen dat hun enthousiasme wegebt en de fiets werkeloos in de schuur komt te staan, kunnen mountainbikers vanaf woensdagavond 18 april om 18.30 uur deelnemen aan Start2Bike. De trainingen voor wielrenners beginnen op donderdagavond 17 mei om 19.00 uur.” Startende fietsers werken, onder begeleiding van ervaren instructeurs van Toerclub Swolland, vier avonden aan hun basistechniek. Beide clinics vertrekken bij Xycletracx aan het Diezerplein 24.

“Jaarlijks beginnen circa zestigduizend Nederlanders met mountainbiken of racefietsen”, aldus Toerclub Swolland. “Om veilig op pad te gaan, is echter wel een aantal basistechnieken nodig als remmen, schakelen en bochtentechniek. Start2Bike is een trainingsconcept, ontwikkeld door wielersportbond NTFU, en heeft in de afgelopen jaren ruim tienduizend sportieve fietsers op weg geholpen. Start2Bike is ook geschikt voor mensen die al enkele jaren op de fiets zitten maar nog niet eerder een training volgden. De trainers hebben naast aandacht voor remmen en schakelen ook aandacht voor klimmen, dalen, bochtentechniek, het nemen van obstakels en fietsen in een groep.”

De inschrijving voor Start2Bike is geopend. Op www.start2bike.nl staat meer informatie.

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 6 uur geleden
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 23 uur geleden