Afbeelding

Kunstenaarsvereniging Palet houdt Open Atelierdagen

· leestijd 1 minuut Algemeen

DIEZERPOORT - Kunstenaarsvereniging Palet houdt op zaterdag 14 en zondag 15 april open atelierdagen in haar gebouw aan de Bagijneweide 15. Op de begane grond is een kunstmarkt en een bar voor een drankje.

De bovenverdiepingen met de ateliers, de expositie en de workshops zijn ook per lift bereikbaar. Bezoekers zijn op beide dagen welkom van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is vrij.

Op de eerste en tweede verdieping kunnen de ateliers van de kunstenaars worden bezocht. De andere leden van Palet exposeren hun werk in het grote atelier beneden en in de gangen boven. Kunstenaars verkopen hun werken, ook op de kunstmarkt op de begane grond. Op beide dagen zijn er workshops in boetseren en keramiek van 13.00 tot 15.00 uur. Op de dag zelf kunnen bezoekers zich aanmelden voor een van de workshops.

In april wordt tevens het jubileumjaar, waarin Palet zijn zeventigjarige bestaan heeft gevierd, afgesloten. Ter gelegenheid daarvan is er een verjaardagskalender te koop met reproducties van kunst van Palet en gedichten van het Zwols Dichterscollectief.

Palet bestaat uit leden van diverse pluimage. Er zijn professionele kunstenaars onder, maar ook amateurs. Die laatste hebben al cursussen of deelopleidingen gevolgd, voordat ze bij Palet komen. Amateurkunstenaars die een zeker niveau hebben bereikt en zich zelfstandig verder willen ontwikkelen, zijn welkom bij Palet. Het gaat de leden erom creativiteit te combineren met kwaliteit, vandaar dat ze zich graag laten uitdagen door gezamenlijk een model of stilleven te schilderen. Juist door die gezamenlijkheid inspireren ze elkaar om werk van artistiek hoog niveau te maken, terwijl de onderlinge kritische blik iedereen scherp houdt.

Het is echter niet alleen tekenen of schilderen dat Paletleden beoefenen, ook boetseren en het maken van keramiek wordt met inzet en liefde gedaan. Anderen maken subtiele houtsneden, etsen, of sieraden. In wezen is de gebruikte techniek secundair, want waar het om gaat is vorm te geven aan een idee of een gevoel. De kunstenaar kiest daarbij de methode waartoe hij zich het meest aangetrokken voelt. En dat zijn evengoed de traditionele middelen zoals verf en pastel, als modernere technieken, zoals fotografie, tablets of computers.

Het gebouw aan de Bagijneweide 15 in Zwolle is open van 11.00 tot 17.00 uur op zaterdag en zondag 14 en 15 april. De toegang is vrij. Zie voor meer informatie www.paletzwolle.nl

Of kijk op Facebook www.facebook.com/paletzwolle.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 13 uur geleden