Afbeelding

Voedselbank vaart wel bij koffie

Algemeen

MARSLANDEN – De actie van Lionsclub Zwolle Hanzestad om koffie in te zamelen voor de voedselbank is een succes gebleken. Zo’n zeshonderd pakken koffie van Douwe Egberts werden onlangs afgeleverd bij Voedselbank Zwolle en die voorraad was er snel doorheen.

De Lionsclub wil iedereen bedanken die waardepunten van Douwe Egberts heeft ingeleverd bij een van de deelnemende partijen. Dat waren Jumbo Westenholte, boekwinkel Bruna Zwolle-Zuid, de Albert Heijn in Schelle, Primera Holtenbroek, R.K. Sint Jozef in Zwolle-Zuid, Makelaarsgroep Ten Hag (binnenstad) en Gift City uit de Kamperpoort. In totaal werden er in Zwolle 295.150 punten ingeleverd.

Douwe Egberts verhoogde het aantal nog eens en verzilverde dat door zeshonderd pakken (biologische) koffie af te leveren. Het resultaat smaakt naar meer. De bedoeling is dat de actie, die eveneens in andere plaatsen is gehouden, eind dit jaar weer wordt gehouden. Mensen kunnen dus blijven doorsparen. In samenwerking met de Lionsclub Zwolle Hanzestad heeft Lionsclub Kampen ook aan de actie meegedaan. Deze club had – naast boxen in hun eigen plaats - een inzameldoos in Stadshagen gezet en wel bij Albert Heijn: resultaat 43.176 punten. Ook voedselbank Kampen is verblijd met een flink aantal pakken koffie.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 16 uur geleden